Διαψεύδονται οι όποιες ελπίδες εξεύρεσης κάποιας λύσης που θα οδηγούσε συντεταγμένα στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ενδεχομένως με προσδιορισμένο τον χρόνο των εκλογών, εξαιτίας της συνάντησης του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Πάνου Καμμένου, με τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο τελευταίος.

Εξερχόμενος από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Καμμένος που συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο του κόμματος Τέρενς Κουίκ, προέβη σε δηλώσεις, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο προεκλογικής συναίνεσης, μεταθέτοντας τέτοιο ενδεχόμενο για μετά τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Είπε ότι ο Κώστας Μητσοτάκης του ζήτησε να βρεθεί συναινετική λύση δηλώνοντας ότι ανησυχεί πολύ, όμως τέτοιου είδους λύση δεν μπορεί να βρεθεί πριν από τις εκλογές, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για την άμεση προσφυγή στις κάλπες, αποκαλώντας τις εκλογές μονόδρομο.

«Εμείς πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει πρώτα να πει τη γνώμη του», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν το «φιλί της ζωής» στη συγκυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου.

Προφανώς, η εξέλιξη αυτή δεν είναι άσχετη με την καταβαράθρωση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν δηλαδή έγιναν γνωστές οι δηλώσεις Καμμένου. Το θετικό πρόσημο στον δείκτη διατηρήθηκε μέχρι εκείνη την ώρα, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη έως και 1,72%. Αυτή την ώρα όμως, το πρόσημο έχει αντιστραφεί και ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες που υπερβαίνουν το 2%.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: