Ξεχάστε αεροπλάνα με λεφτά… μάθημα Προβόπουλου σε Τσίπρα και Δραγασάκη




Κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για «αναίμακτη» σύγκρουση με τους δανειστές της χώρας δεν άφησε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης, Γιώργος Προβόπουλος, αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» (www.protothema.gr).

Στη συζήτησή τους που κράτησε περίπου 1,5 ώρα, παρουσία του Γιάννη Δραγασάκη, η άποψη που φέρεται να κατέθεσε ο κ. Προβόπουλος προβλημάτισε ιδιαίτερα τους συνομιλητές του. Αεροπλάνα με λεφτά από τα θησαυροφυλάκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα υπάρξουν αυτή τη φορά, ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά, φέρεται να είπε σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».

Οι ερωτήσεις που ακολούθησαν δεν έκρυβαν την αγωνία για το πόσο δύσκολα μπορούν να γίνουν τα πράγματα, πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα ενδεχόμενο bank run και πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα να οδηγηθούμε σε εκλογές με τα ΑΤΜ και τις τράπεζες να παρέχουν περιορισμένη ρευστότητα στους καταθέτες.

Ο κ. Προβόπουλος φέρεται ότι εξιστόρησε την παρελθούσα κατάσταση, διασαφηνίζοντας παράλληλα ότι το τότε με το σήμερα δεν έχει καμία σχέση και δεν μπορούν να συγκριθούν, γιατί τότε η χώρα ήταν μέσα σε πρόγραμμα, ενώ σήμερα υπό προθεσμία μόλις δύο μηνών και με όλα τα μέτωπα ανοιχτά.

PHOTO: EUROKINISSI via IEFIMERIDA.GR

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: