Με απίστευτη σκληρότητα απαντά η κυβέρνηση του Ναουάζ Σαρίφ στο Πακιστάν στην τρομοκρατική επίθεση των Ταλιμπάν στο σχολείο του Στρατού στην πόλη Πεσαβάρ, που εξελίχθηκε σε εκατόμβη με 149 νεκρούς, εκδικούμενοι για τις επιχειρήσεις του Στρατού στο Βόρειο Ουαζιριστάν, όπου κατά δήλωση των ενόπλων δυνάμεων έχουν εξοντωθεί 1.200 μαχητές.

Αποφάσισε να τερματίσει το μορατόριουμ που ίσχυε για τη θανατική ποινή τα τελευταία έξι χρόνια, από το 2008 και να ξεκινήσει τις εκτελέσεις καταδικασμένων σε θάνατο μαχητών Ταλιμπάν. Ο τερματισμός ισχύει για τους καταδικασθέντες με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Το θέμα είναι ότι η ομάδα αυτή των θανατοποινιτών, ανέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ, σε 500 άτομα!

Ήδη, έξι άτομα απαγχονίστηκαν, οι πέντε μάλιστα καταδικασμένοι για συμμετοχή σε σχέδιο δολοφονίας του μεγάλου αντιπάλου του σημερινού πρωθυπουργού, του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ που τον ανέτρεψε, το 2003.

Ο άλλος για την επίθεση στο αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων, οπότε οι κινήσεις του πρωθυπουργού μπορούν να ερμηνευθούν και ως χειρονομία προς τις πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Κατά συνέπεια, οι αντιρρήσεις που εκφράζονται από τα Ηνωμένα Έθνη και του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), είναι πολύ πιθανό να πέσουν στο κενό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: