Τουρκική αθλιότητα με υπερπτήσεις παρά το δράμα στην Αδριατική

Τουρκικά μαχητικά F-16. Φωτογραφία Hurriyet.
Δεν έχει προηγούμενο το θράσος των Τούρκων που δεν δίστασαν να προκαλέσουν την ελληνική Αεροπορία, ενώ τα βλέμματα και οι καρδιές όλου του ελληνικού λαού ήταν στραμμένο στο δράμα που εκτυλίσσεται στην Αδριατική και το πλοίο «Norman Atlantic».

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), δύο σχηματισμοί αεροσκαφών της τουρκικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν τρεις υπέρπτησεις ελληνικού εδάφους.

Δύο μαχητικά τύπου F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 15:22 στο σημείο μεταξύ Λέσβου και Χίου, πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Μακρονήσι και τη νήσο Ανθρωποφάγοι στις 15:51 στα 21.000 πόδια. Τρία λεπτά αργότερα, στις 15:54 εξήλθαν νοτίως της νήσου Σάμου.

Επίσης, άλλα δύο μαχητικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 15:46 νοτίως της Σάμου και πραγματοποίησαν υπέρπτηση της νήσου Αγαθονήσι στις 15:49 στα 18.000 πόδια, για να εξέλθουν στις 15:52 νοτίως της Σάμου.

Η ελληνική πλευρά δηλώνει ότι όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. Να επισημάνουμε ότι η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επί των συγκεκριμένων περιοχών είναι συνεχής, κάτι που αποδεικνύει το μακροπρόθεσμο του αναθεωρητικού σχεδιασμού της τουρκικής πλευράς.

PHOTO via “DEFENCE-POINT.GR”

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal