Το ΚΚΕ καλεί το λαό να παρέμβει




Τον λαό να παρέμβει στις εξελίξεις ενισχύοντας το ΚΚΕ κάλεσε από τα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης των οργανώσεων του ΚΚΕ της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το μήνυμα που στέλνει το ΚΚΕ και από την Κρήτη από τα Χανιά, είναι ότι ο λαός μας πρέπει άμεσα να παρέμβει στις εξελίξεις για να ανακουφιστεί , για να βάλει τέρμα σε αυτή την κατάσταση , με τους αγώνες του με την λαϊκή συμμαχία του και βεβαίως η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές να ξημερώσει με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ».

Παράλληλα ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την άποψη ότι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα φαίνεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές . αυτό βλέπομε μέχρι σήμερα. Μένει να περιμένομε να δούμε» , είπε ο κ Κουτσούμπας. Στην ομιλία του, κάλεσε τους πολίτες να μην εγκλωβιστούν στην σικέ όπως την χαρακτήρισε αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να μην υποταχτούν στα ξένα προς τα δικά τους συμφέροντα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων. Γιατί όπως τόνισε, «είναι εντελώς ξένα προς τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, εάν «κουρευτεί» όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν «επιμηκυνθεί» όπως λέει η ΝΔ το χρέος, εάν ακολουθηθεί «επεκτατική» πολιτική ή αν ακολουθηθεί πιο «περιοριστική» πολιτική που λένε οι μεν και οι δε».

Σύμφωνα με τον κ Κουτσούμπα, η επιλογή που προβάλλουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στο δρόμο που επιβάλλει η ΕΕ, η ευρωζώνη, το μονοπωλιακό κεφάλαιο, οι οργανισμοί τους και οι τραπεζίτες τους κάτι που όπως τόνισε, « για το λαό σημαίνει ότι, τα μνημονιακά μέτρα θα μείνουν ως έχουν, οι εφαρμοστικοί αντιλαϊκοί νόμοι, , θα εξακολουθούν να ισχύουν με όποιον κι αν κρατάει το τιμόνι της κυβέρνησης».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ στην ομιλία του υποστήριξε ότι, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζουν πλέον τσιμουδιά για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων από την 6χρονη κρίση και χαρακτήρισε ψίχουλα τα όσα έχουν τάξει από την Θεσσαλονίκη και παλιότερα από το Ζάππειο κάποια από τα οποία όπως επεσήμανε, «τα παίρνουν πίσω, τα κουτσουρεύουν, δεν μιλάνε για την επαναφορά της 14ης σύνταξης, του 14ου μισθού, που είναι το δώρο των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των διακοπών για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη της άμεσης ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος χωρίς να χάνεται χρόνος ώστε να ξανακερδίσει όπως είπε ο λαός δικαιώματα που του ανήκουν.

Παράλληλα επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς όπως ανέφερε η εκλογή ή όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα λύσει κανένα λαϊκό πρόβλημα.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν λύνεται τίποτε για το λαό, αφού πρόκειται για ένα θεσμό που υλοποιεί τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές και βάζει την τζίφρα του σε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους. Γι’ αυτό άλλωστε και το ΚΚΕ δεν ψηφίζει κανέναν τους για πρόεδρο, είτε είναι ο Δήμας, είτε άλλος, δεν αφορά το πρόσωπο.

Το ζήτημα είναι τι επιλογές πρέπει να κάνει ο λαός μας σε ερχόμενες εκλογές»

Παράλληλα, υποστήριξε ότι,« τόσο η συγκυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν σε όλο τον κόσμο για σπόνσορες, για υποστηρικτές, μέσα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στους μονοπωλιακούς ομίλους», για αυτό όπως είπε, «η μόνη λύση είναι την επόμενη μέρα από τις εκλογές, το ΚΚΕ να βγει πολύ πιο δυνατό».

Α. Νομικός. ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: