“Απόλυτα επιτυχής” η επέμβαση στον Αναστασιάδη




«Απόλυτα επιτυχής» χαρακτηρίζεται η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» (Mount Sinai) της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με ανταπόκριση του Πανίκου Παναγιώτου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποβλήθηκε σε μία χειρουργική επέμβαση, αλλά διορθώθηκαν «τρία καρδιολογικά προβλήματα».

Η επέμβαση έγινε από τον καρδιοχειρουργό καθηγητή, δρ. Ντέιβιντ ‘Ανταμς (David Adams) και αφορούσε τη διόρθωση της μιτροειδούς, αλλά και της τριγλώχινας βαλβίδας.

Επίσης, η χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, αποσκοπούσε και στη διόρθωση της καρδιακής αρρυθμίας που κατά καιρούς παρουσίαζε ο ασθενής, όπως δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του προέδρου της Κύπρου, καρδιοχειρουργός, δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, ο οποίος ήταν παρών στην εγχείρηση.

Σύμφωνα με τον δρ. Σωτηρίου, «η επέμβαση εξελίχθηκε ομαλά χωρίς επιπλοκές ή ιδιαίτερα προβλήματα». Στη χειρουργική ομάδα του δρ. ‘Ανταμς συμμετείχε και ο Ελληνοαμερικανός επεμβατικός καρδιολόγος του νοσοκομείου «Όρος Σινά», δρ. Γιώργος Ντάγκας.

Μετά την επέμβαση, ο κ. Αναστασιάδης εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης, όπου θα παραμείνει για ένα 48ωρο και στη συνέχεια για μια περίπου εβδομάδα στο νοσοκομείο, αν η κατάσταση της υγείας του θα είναι σταθερή και εξελιχθεί ομαλά χωρίς επιπλοκές.

Στο πλευρό του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται η σύζυγός του ‘Αντρη Αναστασιάδη και οι δυο θυγατέρες του, οι οποίες μετέβησαν στο νοσοκομείο μετά τη χθεσινή άφιξή τους στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, τον Πρόεδρο της Κύπρου αναμένεται να επισκεφθεί στο νοσοκομείο τις προσεχείς μέρες ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ενώ δεν αποκλείεται να τον επισκεφθεί και ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στο νοσοκομείο “Mount Sinai” της Νέας Υόρκης υπήρξε απόλυτα επιτυχής, σύμφωνα με επίσημη πηγή της κυπριακής κυβέρνησης.

Η επέμβαση έγινε από τον καρδιοχειρουργό Καθηγητή Δρα David Adams και αφορούσε τη διόρθωση της μιτροειδούς και της τριγλώxινης καρδιακής βαλβίδας.

Συγκεκριμένα, τρία ήταν τα προβλήματα που αντιμέτωπισε ο Πρόεδρος:

1) μιτροειδούς βαλβίδας

2) τριγλώχινας βαλβίδας

3) αρρυθμίας

Παρών στην εγχείρηση ήταν, μεταξύ άλλων, και ο προσωπικός γιατρός του Προέδρου Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, ο οποίος τον συνοδεύει από την Κύπρο. Η επέμβαση, τύπου Maze, αποσκοπούσε επίσης στη διόρθωση της καρδιακής αρρυθμίας που κατά καιρούς παρουσίαζε ο Πρόεδρος. Η επέμβαση εξελίχθηκε ομαλά χωρίς επιπλοκές ή ιδιαίτερα προβλήματα.

Μετά το πέρας της επέμβασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης, όπου και θα παραμείνει για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και εξελίσσεται ομαλά εντός των αναμενόμενων πλαισίων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GREEK NEWS ONLINE

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Η επέμβαση έγινε στο χειρουργείο του νοσοκομείου «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν. Σύμφωνα με το ιατρικό περιβάλλον του Κύπριου προέδρου, η επέμβαση κράτησε μερικές ώρες και πήγε πολύ καλά.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ολοκληρώθηκε η διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς του προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στο Νοσοκομείο Mount Sinai του Μανχάταν. Η επέμβαση διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες και σύμφωνα με κυβερνητική πηγή είχε μόνο διορθωτικό χαρακτήρα και δεν χρειάστηκε αλλαγή βαλβίδας.

Την επέμβαση έκανε ο καρδιοχειρουργός Δρ Ντέιβιντ Ανταμς με την ομάδα του, ενώ παρόντες σ’ όλη τη διαδικασία στο χειρουργείο ήταν ο καθηγητής καρδιολογίας και χειρουργικής στο νοσοκομείο Mt Sinai, Δρ Γεώργιος Ντάγκας και οι δύο γιατροί που συνοδεύουν τον πρόεδρο Αναστασιάδη στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, Σάββας Καδής και Μαρίνος Σωτηρίου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ξεκίνησε η χειρουργική επέμβαση στον Αναστασιάδη

Ξεκίνησε πριν από λίγο η διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σε χειρουργείο του νοσοκομείου «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν. Σύμφωνα με το ιατρικό περιβάλλον του Κύπριου προέδρου, η επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει από 3 έως 6 ώρες.

Την επέμβαση κάνει ο Αμερικανός καρδιοχειρουργός, Ντέιβιντ Άνταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική).

Στο νοσοκομείο βρίσκεται η σύζυγος του προέδρου της Κύπρου, ‘Αντρη Αναστασιάδη και αναμένεται σήμερα να φθάσουν στη Νέα Υόρκη και οι δυο θυγατέρες τους.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ANA-MPA

BIDEN-ANASTASIADIS04-22MAY2014

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τηλεφώνημα κι ευχές στον Αναστασιάδη από τον Μπάιντεν-Σήμερα η επέμβαση

Με ένα θερμό τηλεφώνημα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ευχήθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρα στο νοσοκομείο Mount Sinai, καλή επιτυχία στη σημερινή επέμβαση και περαστικά. Το τηλεφώνημα έγινε αργά το απόγευμα και είχε κοινωνικό και προσωπικό χαρακτήρα.

Το νοσοκομείο επισκέφθηκε στις 8 το βράδυ κι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μεταβεί για την συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο. Ωστόσο καθώς εκείνη την ώρα ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις, συναντήθηκε με την πρώτη κυρία, Αντρη Αναστασιάδη και έδωσε τις ευχές και τις ευλογίες του.

«Ήλθαμε κατ’ ευθείαν από το αεροδρόμιο εδώ για να πούμε το καλησπέρα και να τον διαβεβαιώσουμε ότι είμεθα εν προσευχή, όχι μόνο την ώρα αυτή, αλλά συνεχώς».

Ο κ. Δημήτριος είπε πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξεδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι ευχές και μάλιστα έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής μία εικόνα του Αγίου Νικολάου, μαζί με προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Τα δώσαμε στην κ. Αναστασιάδου, γιατί αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της Κύπρου είναι σε εξετάσεις», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, προσθέτοντας ότι η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα).

Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι λίγο νωρίτερα είχε γίνει το τηλεφώνημα του κ. Μπάιντεν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μετά την επέμβαση, όταν το επιτρέψουν οι γιατροί.

«Είδαμε την κ. Αναστασιάδου η οποία είναι γεμάτη πίστη και θάρρος, όπως κι ο πρόεδρος. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε πολύ αισιόδοξοι και γεμάτοι ελπίδα. Είναι στα χέρια των καλύτερων γιατρών για την επέμβαση κι είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το πράγμα θα βοηθήσει τον πρόεδρο να έχει πλέον ένα καινούργιο στοιχείο υγείας για να μπορεί να χειριστεί με περισσότερη άνεση τα δύσκολα θέματα της Κύπρου».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η εισαγωγή του προέδρου στο χειρουργείο θα γίνει λίγο αργότερα από τις 6 το πρωί που είχε αρχικά προγραμματιστεί κι η ακριβής ώρα της διορθωτικής χειρουργικής επέμβασης της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς, από τον καρδιοχειρουργό Ντέιντ Ανταμς, θα καθοριστεί τότε.

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη, ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: