Θετική ψήφος ίσον αποφυγή πολιτικών περιπετειών, λέει ο πρωθυπουργός




Το στίγμα της στάσης που τηρεί η κυβέρνηση στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο με ανακοίνωσή του το πρωί. Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού είναι η εξής:

«Απόψε διεξάγεται η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ψηφοφορία κατά την οποία, η θετική ψήφος των Βουλευτών, βεβαίως δεν εκλαμβάνεται ως ψήφος υπέρ της Κυβέρνησης. Αλλά ως απόφαση υπεράσπισης του Συντάγματος και σεβασμού του ίδιου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως και ως αποφυγή μιας πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Χθες το βράδυ, ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα, κατά την οποία συζητήθηκε η κατάσταση εν όψει της σημερινής πρώτης ψηφοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί άνδρες συμφώνησαν στο ότι μεταξύ των ψηφοφοριών θα υπάρξει προοδευτική βελτίωση και εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι στην τρίτη ψηφοφορία θα συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών.

Από το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί απόψε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να διεξαχθούν σαφή συμπεράσματα για το εάν θα υπάρξει τελικά η προεδρική πλειοψηφία των «180» ή όχι.

Ουσιαστικά απόψε αναμένεται να καταγραφεί η δυναμική της υποψηφιότητας του κ. Στ. Δήμα, με δεδομένο ότι θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ θα δοθεί μια πρώτη εικόνα για τη στάση που θα λάβουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: