Φρίκη… Μάρτυρας: Απλά άρχισαν να δολοφονούν παιδιά…




ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Οι τρομοκράτες των Ταλιμπάν οι οποίοι εξαπέλυσαν την επίθεση στο σχολείο για παιδιά στελεχών των ένοπλων δυνάμεων στην πόλη Πεσάβαρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, δεν πρόβαλαν καμιά απαίτηση—απλώς άρχισαν να δολοφονούν παιδιά αμέσως μόλις μπήκαν στο κτίριο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

«Δεν πήραν ομήρους αρχικά, άρχισαν να πυροβολούν στο χώρο υποδοχής», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υποστράτηγος Άσιμ Μπάτζουα, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν.

Όμως οι επίλεκτοι μαχητές του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν που διέπραξαν την επίθεση είχαν μαζί τους μερίδες τροφής που θα μπορούσαν να διαρκέσουν ημέρες, πρόσθεσε ο ίδιος, γεγονός που υποδεικνύει ότι σκόπευαν να πάρουν ομήρους και να οχυρωθούν μέσα στο κτίριο του σχολείου.

Συνολικά 141 άνθρωποι, ανάμεσά τους 132 μαθητές και 9 μέλη του προσωπικού του σχολείου, σκοτώθηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσαν οι έξι μαχητές των Ταλιμπάν, οι οποίοι «φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά», πρόσθεσε ο Μπάτζουα.

Ο ίδιος επαναβεβαίωσε ότι ο στρατός είναι αποφασισμένος να πατάξει την τρομοκρατία, να κερδίσει τη μάχη, όπως τόνισε, διαβεβαιώνοντας πως οι πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις θα «αναλάβουν τις ευθύνες τους».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τέσσερις δράστες της επίθεσης των Ταλιμπάν σε σχολείο στη Πεσαβάρ είναι νεκροί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ενόπλων ανταρτών. Ειδικές δυνάμεις του στρατού διέσωσαν δύο μαθητές και δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου.

Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν όταν αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν απελπισμένους γονείς οι οποίοι επιχειρούσαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμένο χώρο από την αστυνομία για να φθάσουν στο σχολείο.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 130, στην πλειονότητά τους μαθητές. Τα περισσότερα παιδιά έπεσαν νεκρά όταν πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο υπουργός Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης Μουστάκ Γάνι, ο οποίος έκανε λόγο για 25 βαριά τραυματίες, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται πέντε ώρες μετά την έναρξή της.

Σε δύο τοπικά νοσοκομεία έχουν μέχρι στιγμής καταμετρηθεί οι σοροί τουλάχιστον 84 παιδιών ενώ πολλοί μαθητές αγνοούνται.

Taliban_attack_school

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ:  Σε ένα απίστευτο μακελειό έχει εξελιχθεί η εισβολή των Ταλιμπάν στο σχολείο του Στρατού στο Πακιστάν. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά και τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην περιοχή ξέσπασε πραγματική μάχη, με αποτέλεσμα οι νεκροί να είναι τουλάχιστον 126, εκ των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία είναι παιδιά…

Επίθεση αντεκδίκησης για τις επιχειρήσεις του πακιστανικού Στρατού στο βόρειο Ουαζιριστάν εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν (Tehreek-e-Taliban Pakistan / TTP), καταλαμβάνοντας ελεγχόμενο από τον Στρατό σχολείο (Army Public School) στην πόλη Πεσαβάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν, τη στιγμή που μέσα βρίσκονταν τουλάχιστον 500 σπουδαστές.

Κάποιες πηγές αναφέρουν στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ότι μέσα στο σχολείο θα μπορούσαν να είναι μέχρι 1.500 άτομα, ενώ άλλες πληροφορίες που διαρρέουν από πακιστανικά μέσα που βρίσκονται επί τόπου καλύπτοντας το περιστατικό, αναφέρουν ότι υπάρχουν ήδη 20 νεκροί εκ των σπουδαστών, ενώ τουλάχιστον 45 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Ανταποκριτής του Reuters μεταδίδει ότι στην περιοχή ακούγονται πυρά βαρέων όπλων, με την ομάδα των Ταλιμπάν που έχει οχυρωθεί στο σχολείο να βάλλει εναντίον των πακιστανικών στρατευμάτων που έχουν κυκλώσει το σχολείο. Οι αντάρτες φέρονται να εισήλθαν στο σχολείο από την πίσω πόρτα, περνώντας μέσα από νεκροταφείο που βρίσκεται σε παρακείμενο χώρο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: