Έναν προς έναν μετρά τόσο το κυβερνητικό επιτελείο όσο και η αντιπολίτευση του ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και εκείνους της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ώστε να εκτιμήσουν ποια θα είναι η κατάληξη της τρίτης και κρισιμότερης ψηφοφορίας που θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου, μετέδωσε το Mega. Το πρώτο τεστ θα γίνει σήμερα το απόγευμα με την πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς και δηλώσεις βουλευτών, στα σίγουρα “ναι” της συγκυβέρνησης που φτάνουν τα 155 (127 ΝΔ και 28 ΠΑΣΟΚ), προσμετρώνται και οι βουλευτές, Π. Μελάς, Γ. Νταβρής, Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, Χρ. Αηδόνης και Κατ. Μάρκου, οι οποίοι δήλωσαν πως θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα.

Το Mega ανέφερε ότι σε εκείνους που θα επανεξετάσουν την στάση τους είναι οι Γ. Κασαπίδης, Γ. Κουράκος, Κ. Γιοβανόπουλος, Β. Πολύδωρας, Μ. Ιατρίδη και Β. Οικονόμου. Μάλιστα ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” είπε ότι θα ψηφίσει “παρών” στην πρώτη ψηφοφορία και πρόσθεσε: “Αύριο όπως έχω δηλώσει θα ψηφίσω παρών. Το παρών το δικό μου σημαίνει είμαι επιφυλακτικός για την ψηφοφορία σε σχέση με το πρόσωπο του κ. Δήμα. Περιμένω και τα αποτελέσματα της 18ης Δεκεμβρίου”.

Από την πλευρά της η Νίκη Φούντα που επίσης φαινόταν ότι έτεινε προς το να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα, ότι στην πρώτη ψηφοφορία θα πει “όχι” και θα αλλάξει τη στάση της μόνο εάν υπάρξει εθνική συνεννόηση.

“Επειδή έχουμε καταθέσει και οκτώ βουλευτές μια πρόταση για εθνική συνεννόηση, που εθνική συνεννόηση σημαίνει συμφωνία όχι των 8 βουλευτών με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει εκατέρωθεν υποχωρήσεις”, είπε η κ. Φούντα.

Πιστός στη γραμμή της ΔΗΜΑΡ, ο Νίκος Τσούκαλης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο και πρόσθεσε μιλώντας στον ρ/σ “Παραπολιτικά fm”: “Θα ταυτιστώ με την απόφαση του κόμματός μου, θα δηλώσω παρών και στις τρεις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας”.

Σύμφωνα με το Mega, σε εκείνους που θα ψηφίσουν όχι από το “στρατόπεδο” των ανεξάρτητων βουλευτών είναι οι Ρ. Μακρή, Τ. Γιαταγάνα, Θ. Τζάκρη, Μ. Ανδρουλάκης, Π. Μουτσινάς, Π. Τατσόπουλος, Θ. Παραστατίδης, Οδ. Βουδούρης, Β. Καπερνάρος και Μ. Μπόλαρης.

Με ένα sms προς τους τρεις ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Πάνος Καμμένος τους ζητά να μην δώσουν θετική ψήφο. Σήμερα ανεξάρτητοι βουλευτές συναντήθηκαν ώστε να καθορίσουν τη στάση τους ενόψει της αυριανής πρώτης ψηφοφορίας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: