Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη-Ενστάσεις ΣΥΡΙΖΑ




Δεν θα γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων στην υπόθεση Χαϊκάλη, αφού ο εισαγγελέας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της δωροδοκίας, με ένα σκεπτικό έξι σελίδων. Βασικό κομμάτι της αιτιολογίας, είναι ότι εάν ο Αποστολόπουλος ήθελε να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη, δεν θα τον κατέγραφε, αφού αυτό θα συνιστούσε υλικό που θα μπορούσε να τον ενοχοποιήσει.

Είναι προφανές, ότι παρότι το συμπέρασμα του εισαγγελέα δεν στερείται λογικής, η εντολή να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών θα ξεδιάλυνε κάθε σκιά, αφού ο απλός κόσμος που παρακολουθεί αποσβολωμένος τις εξελίξεις, είναι λογικό να εξακολουθεί να μην πείθεται και να εκτιμά πως επικρατούν πολιτικοί υπολογισμοί έναντι της απονομής δικαιοσύνης.

Όσον αφορά τώρα στον αρχικό ισχυρισμό Χαϊκάλη, ότι είχε δανείσει χρήματα (5.000 ευρώ) για να τα «παίξει» στο χρηματιστήριο με μηνιαία απόδοση 10%, τα περί «τοκογλυφίας» που ακούγονται δεν είναι και πολύ σοβαρά, αφού το ποσό αυτό δεν το απαίτησε ο Χαϊκάλης, αλλά φέρεται να το πρότεινε ως κίνητρο στον ηθοποιό-βουλευτή ο Αποστολόπουλος.

Το ότι τέτοια απόδοση θα ήταν ζηλευτή ακόμα και για τον ικανότερο διαχειριστή κεφαλαίων παγκοσμίως, είναι μια άλλη υπόθεση, αλλά θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε που διαθέτει τα τυπικά προσόντα να ισχυρίζεται πως μπορεί να το πετύχει και μάλιστα υψηλότερο του 10% για να μένει κέρδος και για τον ίδιο! Εάν δεν μπορούσε να υλοποιήσει την υπόσχεσή του, τότε απλά ο «επενδυτής» θα έχανε τα χρήματά του…

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ενστάσεις, για την απόφαση του Εισαγγελέα να θέσει την «υπόθεση Χαϊκάλη» στο αρχείο διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με σχόλιο κύκλων του κόμματος.

Όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «παρά την ομολογημένη απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, η παραπομπή στο αρχείο της υπόθεσης χωρίς προηγουμένως να έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων, γεννάει εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ορθότητα και την σκοπιμότητα της απόφασης».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: