Αυξήθηκαν οι βουλευτές που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τα τωρινά όμως δεδομένα, ο «μαγικός» αριθμός των 180 απέχει πολύ, αν και όλοι προειδοποιούν ότι οι πέντε μέρες που απομένουν μέχρι την τελευταία ψηφοφορία, είναι μεγάλο διάστημα ως «πολιτικός χρόνος».

Όπως αναφέρει το MEGA στην ιστοσελίδα του, οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές -οι Μ. Ιατρίδη, Β. Οικονόμου, Γ. Κουράκος, Π. Μελάς, Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κασαπίδης, Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος- προστέθηκαν σε εκείνους που ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η οποία συγκέντρωσε έτσι 168 ψήφους στη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία. 131 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Οι κ.κ. Ιατρίδη, Οικονόμου, Κουράκος και Μελάς διαφοροποίησαν τη στάση τους από την πρώτη ψηφοφορία όπου είχαν ψηφίσει «παρών», ενώ οι υπόλοιποι προσήλθαν να ψηφίσουν καθώς απουσίαζαν από την προηγούμενη διαδικασία. Οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι τήρησαν την ίδια στάση με αυτήν που τήρησαν στην πρώτη ψηφοφορία.

Από τη σημερινή ψηφοφορία απουσίαζε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Η τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία στη Βουλή θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: