Σημίτης: Η Ελλάδα δεν μπορεί άλλη κρίση




Παρά τους φόβους ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε κρίση μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να επισπεύσει την εκλογή ΠτΔ, ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, την χαρακτήρισε «σοφή απόφαση» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο λεοπτικό δίκτυο CNBC Greece can’t afford another crisis: Former PM»), σύμφωνα με σχολιασμό των Holly Ellyatt και Louisa Bojesen στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να έχουμε σταθερότητα. Πρέπει να γίνουν εκλογές» δήλωσε ο κ. Σημίτης, σχολιάζοντας την απόφαση του Πρωθυπουργού για την επίσπευση εκλογής ΠτΔ, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα τώρα έχει τη δυνατότητα να εκλέξει Πρόεδρο ή να προκηρύξει εκλογές, να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, η οποία νέα κυβέρνηση θα συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρέους».

«Εάν δεν γινόταν αυτό, θα είχαμε μία κατάσταση με απρόβλεπτες εξελίξεις και κρίσης και η κρίση δεν είναι καλή» σημείωσε προσθέτοντας ότι «Εάν η παρούσα κυβέρνηση κερδίσει την βουλευτική πλειοψηφία ξανά και συνεχίσει τις τρέχουσες πολιτικές που ακολουθεί, το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα θετικό για τη συζήτηση αναφορικά με το ελληνικό χρέος». Αντίθετα «εάν εκλεγεί ένα κόμμα που δεν δέχεται τις υπάρχουσες προϋποθέσεις και που επιθυμεί να αλλάξει πολλά σημεία από τις συμβάσεις του μνημονίου, τότε αυτό θα δημιουργήσει περισσότερη αστάθεια», τόνισε.

http://www.cnbc.com/id/102254905?__source=yahoo%7Cfinance%7Cheadline%7Cheadline%7Cstory&par=yahoo&doc=102254905

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: