Πέντε ληστείες σε παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα…




Πέντε ληστείες σε βάρος παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα σημειώθηκαν σήμερα στην Αττική, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (www.amna.gr).

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, μάλιστα, δράστες ήταν δύο 14χρονοι. Συγκεκριμένα, στις 10.30 το πρωί, στη συμβολή των οδών Νικίου και Σούτσου στο Αιγάλεω, δύο άτομα, με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν δύο 13χρονους και τους άρπαξαν τα χρήματα που είχαν μαζέψει από τα κάλαντα.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως συνελήφθησαν σε μικρή απόσταση από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν Ρώσο 14 ετών.

Την ίδια ώρα, άγνωστος, στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Καραολή-Δημητρίου στην Πετρούπολη, πάλι με την απειλή μαχαιριού, άρπαξε τις εισπράξεις από τα κάλαντα από έναν 15χρονο.

Στις 10.50, στη διασταύρωση Τρεμπεσίνας και Στεφανάκου στο Ψυχικό, τρεις άγνωστοι λήστεψαν τρεις 13χρονους που έλεγαν τα κάλαντα.

Στις 12 το μεσημέρι, στην οδό Κράτητος 82 στη Νέα Σμύρνη, δύο άγνωστοι λήστεψαν δύο ανήλικους 13 και 16 ετών.

Τέλος, στις 14.00 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο, άλλοι δύο ανήλικοι έπεσαν θύματα ληστείας από τρεις νεαρούς, και συγκεκριμένα από έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Γιά το ίδιο θέμα το MEGA μετέδωσε τα εξής:

Πολλές ήταν οι ληστείες που έγιναν κι εφέτος με θύματα μικρά παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα. Σοκ, μάλιστα, προκαλεί το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες ήταν ανήλικοι και σε κάποιες περιπτώσεις οπλισμένοι με μαχαίρια.

Ένα από τα περιστατικά σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί στο Αιγάλεω, όπου δύο 14χρονοι, με την απειλή μαχαιριού, λήστεψαν έναν 13χρονο και του άρπαξαν όσα χρήματα είχε μαζέψει από τα κάλαντα. Τους ανήλικους δράστες συνέλαβαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που εκείνη την ώρα έτυχε να περνούν από το σημείο.

Θύμα ληστείας με τη χρήση βίας από έναν 15χρονο έπεσε ένα μικρό παιδί στην Πετρούπολη. Στο Ψυχικό τρεις άγνωστοι απείλησαν και λήστεψαν τρεις 13χρονους, ενώ το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη δύο ανήλικοι επιτέθηκαν σε δύο μικρότερα παιδιά και τους άρπαξαν εκτός από τις εισπράξεις από τα κάλαντα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, το μεσημέρι, δύο ανήλικοι λήστεψαν ένα μικρό αγόρι που έλεγε τα κάλαντα στο Ηράκλειο και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν στη Νερατζιώτισσα, έπειτα από καταδίωξη της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ανάλογο κρούσμα σημειώθηκε το πρωί και στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Τζαβέλα στον Εύοσμο, όπου ένας 14χρονος απέσπασε από δύο μικρότερα παιδιά τις εισπράξεις από τα κάλαντα.

Το φαινόμενο προκαλεί πονοκέφαλο στους γονείς, που ζουν με τον φόβο μην πέσουν και τα δικά τους παιδιά στις παγίδες που στήνουν επιτήδειοι κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Γι’ αυτό, πολλοί είναι οι γονείς που εφέτος δεν άφησαν τα παιδιά τους να πάνε μόνα τους για τα κάλαντα, αλλά με τη συνοδεία μεγαλύτερων αδελφών τους.

Την ίδια ώρα, οι εντατικές νυχτερινές περιπολίες που έχει διατάξει η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για την εορταστική περίοδο δείχνουν να μην αποθαρρύνουν τους κακοποιούς, αφού μόνον χθες το βράδυ στους Αγίους Αναργύρους σημειώθηκαν 14 κλοπές και ληστείες σε καταστήματα, οικίες και πεζούς.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: