«Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία» αναφέρει, σε δηλώσεις του προς την ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα», ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τον Θοδωρή Ανδρεάδη – Συγγελάκη, ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Ρώμη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη δημοσιογράφο Τόνια Μαστρομπουόνι, ο κ. Παππάς τόνισε, επίσης, ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης και σχηματισμού κυβέρνησης από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ «το ελληνικό κράτος θα δαπανά μόνον τα χρήματα που θα καταφέρνει να εισπράττει» και ότι «θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση με την Ευρώπη».

Ο υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα προσέθεσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εγγυηθεί στην Ευρώπη «μια σταθερή κυβέρνηση, ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος και ένα σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης».

Τέλος, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι σε περίπτωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών, μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπολογίζεται, βάσει των σημερινών δημοσκοπήσεων για την εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, ότι θα μπορεί να βασιστεί «σε περιορισμένη πλειοψηφία της τάξης των εκατόν πενήντα τριών εδρών». «Μέχρι τις εκλογές θεωρούμε ότι τα ποσοστά μας θα αυξηθούν», τονίζει ο Νίκος Παππάς, στη συνομιλία του με την Ιταλίδα δημοσιογράφο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: