Οριστικά δεν ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ΔΗΜΑΡ




Σταθερή στον δρόμο που έχει χαράξει παραμένει η Δημοκρατική Αριστερά, όπως επιβεβαιώθηκε στην πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το κόμμα δεν θα ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως είχε αποφασιστεί στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το «ΕΘΝΟΣ» (http://www.ethnos.gr), ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε τη διαβεβαίωση, ότι η ΔΗΜΑΡ «είναι και θα παραμείνει παρούσα στην πολιτική ζωή της χώρας με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας, διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια περί αυτοδιάλυσης και αναστολής της λειτουργίας της που είδαν το φως της δημοσιότητας».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η πλειοψηφία στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος έχει εκφραστεί θετικά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με πιθανότερη τη συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΔΗΜΑΡ μετά τη συνεδρίαση έχει ως ακολούθως:

«Συνεδρίασαν σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς και συζήτησαν τη στάση του κόμματος εν όψει της διαδικασίας εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

»Τα μέλη και των δύο οργάνων κατέληξαν ομόφωνα στη θέση να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή και στις τρεις ψηφοφορίες, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμβάλλει στη συντήρηση πολιτικών που εγκλωβίζουν σε τέλμα την κοινωνία και την οικονομία.

»Υπογραμμίστηκε, παράλληλα, ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι και θα παραμείνει παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις, με δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: