Ομολογία: Το αεροπλάνο βρίσκεται στη θάλασσα-Σώθηκε 10μελής οικογένεια




Μια δεκαμελής οικογένεια στην Ινδονησία σώθηκε από θαύμα όταν έφθασε με καθυστέρηση στο αεροδρόμιο για να πάρει το αεροπλάνο που χάθηκε από τα ραντάρ χθες νωρίς το πρωί μεταξύ Ινδονησίας και Σιγκαπούρης λίγο μετά την απογείωσή του, ανακοίνωσε σήμερα ένα μέλος της.

Η 36χρονη Κριστιαναουάι διηγήθηκε ότι δέκα μέλη της οικογένειά της, ανάμεσά τους η μητέρα της και ο μικρότερος αδελφός της, πήγαν στο αεροδρόμιο της Σουραμπάγια, στο ινδονησιακό νησί της Ιάβας, για να πάρουν το αεροπλάνο των 05.30′ ώστε να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά στη Σιγκαπούρη.

Οι έξι ενήλικες είχαν αρχικά κάνει κράτηση για την πτήση των 07.30′ αλλά η AirAsia τους είχε μεταφέρει στην πτήση των 05.30′: “Μας είχαν στείλει μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και είχαν τηλεφωνήσει στις 15 και 16 Δεκεμβρίου για να μας ενημερώσουν για την αλλαγή της ώρας της πτήσης μας, αλλά εμείς δεν είδαμε τις κλήσεις”, αναφέρει.

“Συνεπώς φθάσαμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση των 07.30′ αλλά μας είπαν ότι είχε γίνει αλλαγή στην ώρα της πτήσης μας και ότι χάσαμε το αεροπλάνο γιατί φθάσαμε με καθυστέρηση. Βέβαια εκείνη την ώρα είχαμε θυμώσει πολύ. Την ώρα της έκδοσης των νέων εισιτηρίων, μάθαμε ότι το αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει νωρίτερα συνετρίβη και τότε αμέσως ζητήσαμε ακύρωση της πτήσης μας. Ήμουν συγκλονισμένη και άρχισα να κλαίω. Ίσως ήταν θέλημα Θεού που η οικογένειά μου και εγώ δεν ήμασταν στο αεροπλάνο. Ίσως ήταν ένα είδος ευλογίας”.

Στο εξής η Κριστιαναουάι και η οικογένεια της προτίθενται να αλλάξουν αεροπορική εταιρία για τα επόμενα ταξίδια τους στη Σιγκαπούρη. “Πηγαίνουμε εκεί δύο φορές τον χρόνο και πάντα με την AirAsia. Αλλά η εμπιστοσύνη μας στην AirAsia έχει κλονιστεί”.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το αεροσκάφος της εταιρείας AirAsia από τη Μαλαισία που μετέφερε 162 επιβάτες και πλήρωμα και εξαφανίστηκε πριν από 24 ώρες από τα ραντάρ μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των πιλότων να αλλάξουν πορεία στην πτήση του αεροπλάνου για να αποφύγουν μια καταιγίδα, πιστεύεται ότι συνετρίβη στη θάλασσα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ινδονησίας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

«Με βάση την εκτίμηση της ομάδας που συντονίζει την έρευνα (το αεροσκάφος) βρίσκεται μέσα στο νερό» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας και διάσωσης στο πρακτορείο ειδήσεων της Ινδονησίας. Ο ίδιος όμως απέφυγε να πει μια πιθανή τοποθεσία συντριβής του αεροπλάνου.

Οι αρχές της Ινδονησίας ερευνούν στη Θάλασσα της Ιάβας από τα ξημερώματα σήμερα για να εντοπίσουν το αεροπλάνο AirAsia που εξαφανίστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια πτήσης από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς την Σιγκαπούρη.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Οι αρχές της Ινδονησίας επανέλαβαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα) τις επιχειρήσεις έρευνας για το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας AirAsia της Μαλαισίας που εξαφανίστηκε πάνω από την Θάλασσα της Ιάβας με 162 επιβαίνοντες, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

«Συνεχίσαμε στις 06:00 τοπική ώρα (01:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) την αναζήτηση για το αεροσκάφος της AirAsia που εξαφανίστηκε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τατάνγκ Ζαινουντίν αναπληρωτής επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας.

«Οδεύουμε προς τα ανατολικά του νησιού Μπελιτούνγκ», πρόσθεσε. Το Μπελιτούνγκ είναι ένα νησί στη θάλασσα της Ιάβας στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Σουμάτρας που ανήκει στην Ινδονησία.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Η Αυστραλία προσφέρθηκε να συμβάλει στις έρευνες των ινδονησιακών αρχών για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της μαλαισιανής εταιρείας χαμηλού κόστους AirAsia που εξαφανίστηκε ενώ πετούσε μεταξύ της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης με 162 επιβαίνοντες, δήλωσε η Αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ, η οποία είχε σχετική επικοινωνία με τον Ινδονήσιο συνάδελφό της.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι ‘Αμποτ επικοινώνησε λίγο αργότερα με τον Ινδονήσιο πρόεδρο και υποσχέθηκε κι αυτός κάθε δυνατή βοήθεια.

Αυστραλιανά μέσα ενημέρσης μετέδωσαν πως οι έρευνες διακόπηκαν τις τελευταίες ώρες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και του σκότους. Το αεροσκάφος φέρεται να είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία του λόγω της κακοκαιρίας, πριν χαθεί η επαφή μαζί του, περίπου 42 λεπτά μετά την απογείωση.

Η πτήση QZ8501 είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Τζουάντα στη Σουραμπάγια, στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας, και αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σάνγκι της Σιγκαπούρης στις 08:30 τοπική ώρα.

ΠΗΓΗ: REUTERS, AFP, ANA-MPA, Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: