Ο Σαμαράς έστειλε το cd στον εισαγγελέα-ΣΥΡΙΖΑ: Αναπάντητα ερωτηματικά




Ως παράνομο προϊόν, απέστειλε στον εισαγγελέα, Π. Παναγιωτόπουλο, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, το μαγνητοσκοπημένο υλικό, που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή και αφορά την καταγγελία βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί απόπειρας χρηματισμού.

Εν τω μεταξύ, στο υπουργείο Δικαιοσύνης έφτασε το cd του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, με τις επίμαχες συνομιλίες σχετικά με την καταγγελλόμενη απόπειρα δωροδοκίας του, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον νόμο, αμέσως ο Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς ν’ ανοίξει το φάκελο, το διαβίβασε στον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιωτη Παναγιωτόπουλο, που διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως πολύ σοβαρή υπόθεση τις «καταγγελίες» του κ. Χαϊκάλη.

«Ασφαλώς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αφού ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν ως στενό και αξιόπιστο συνομιλητή του στις κλειστές συσκέψεις με τον κ. Καμμένο το καταγγελλόμενο πρόσωπο», συνέχισε η κα Βούλτεψη, σημειώνοντας πως για όλα αυτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.

«Όπως, επίσης, οφείλει να εξηγήσει τη βιασύνη με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησε τις “καταγγελίες” του κ. Καμμένου», πρόσθεσε.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «αναπάντητα ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με την αδράνεια της εισαγγελικής αρχής που ενώ είχε επί μέρες στην κατοχή της αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό τέλεσης απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή, δεν εξέδωσε εντολή αυτόφωρης διαδικασίας για τον δράστη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα επιμείνει σε υψηλούς τόνους για πλήρη έρευνα και διαλεύκανση της υπόθεσης των καταγγελιών του κ. Παύλου Χαικάλη.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, για την παρωδία που έστησαν οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ για να εκβιάσουν τους βουλευτές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα παρακολουθήσαμε σε επανάληψη την παρωδία “ο κουμπαράς”.

Σενάριο: Π. Καμμένος – Αλ. Τσίπρας.

Σκηνοθεσία: Π. Καμμένος.

Πρωταγωνιστούν: Π. Καμμένος, Π. Χαϊκάλης, Π. Σκουρλέτης και συνεργάτες.

Μοντάζ: Λάκης Λαζόπουλος.

Υπόθεση: Μια ομάδα σκευωρών προσπαθούν να εκβιάσουν Έλληνες βουλευτές να μην εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προκαλέσουν πολιτική ανωμαλία, ευτελίζοντας τους θεσμούς.

Απαντάμε: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Ας το καταλάβει καλά η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και αυτή τους η προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Με πρωτεργάτη και σύμμαχό μας τον Ελληνικό λαό».

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Για «σύστημα συνολικής αναξιοπιστίας, βγαλμένο από την ίδια κούνια» κάνει λόγο η εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου, σχετικά με τις καταγγελίες για δωροδοκίες με στόχο την εξαγορά ψήφων για τη προεδρική εκλογή, αναφέροντας, επίσης, ότι «πολιτικοί υποκριτές και σύμβουλοι αρχηγικών γραφείων από τη μια άκρη του πολιτικού φάσματος έως την άλλη – υπηρέτες πολλών αφεντάδων, δηλαδή – διεκδικούν την προσοχή μας αλληλοκαταγγελόμενοι».

Ακόμη επισημαίνει ότι «οι ανακριτικές αρχές και η Δικαιοσύνη θα ξεμπλέξουν το νέο δύσοσμο κουβάρι» και καλεί τους πολίτες «να κλείσουν τις μύτες τους και να επικεντρωθούν στην ουσία του προβλήματος που είναι ότι το παλιό διεφθαρμένο σύστημα είναι επικίνδυνο για τη χώρα και τις ζωές τους».

Στη δημοσιότητα δίνει η ΝΔ φωτογραφία του Γ. Αποστολόπουλου

Φωτογραφία που εικονίζει τον άνθρωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει με σκοπό να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έδωσαν στη δημοσιότητα κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εικονιζόμενος, σύμφωνα με τους διαρρεύσαντες τη φωτογραφία, είναι ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος την περίοδο του στιγμιότυπου εμφανίζεται ως συνεργάτης του Πάνου Καμμένου να συμμετέχει και σε συναντήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η φωτογραφία έχει ημερομηνία 22 Μαρτίου του 2013 και έχει ληφθεί από συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Τον κ. Καμμένο συνόδευαν τότε, ο Κοιν. εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Νότης Μαριάς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ως συνεργάτης του προέδρου.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ πέραν του Αλέξη Τσίπρα, αποτελείτο από τον διευθυντή του γραφείου του Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.

Είναι ανάγκη η Δικαιοσύνη να αποφανθεί άμεσα, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Από τη στιγμή που η έρευνά της δεν θα τεκμηριώσει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για στημένη προβοκάτσια» ανέφερε. «Πρέπει να δοθεί ένα τέλος εδώ και τώρα σε αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και με τη χώρα» συνέχισε και έκανε λόγο για προβοκάτσια που ξεκίνησε πριν τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑνΕλ προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις» συμπλήρωσε.

Επιπλέον είπε ότι το πρόσωπο που καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου και ότι τον είχε συνοδεύσει στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22 Μαρτίου του 2013 και στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 1η Απριλίου του 2013.

«Είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση των CDS. Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα» κατέληξε ο κ. Παπαμιμίκος.

«Η φωτογραφία της ΝΔ είναι Μάρτιο 2013 όπως είπα και στην συνέντευξη προσελήφθει (σ.σ. ο Γ. Αποστολόπουλος) στην Ελληνική τράπεζα την άνοιξη του 2013 και γύρισε στην ΝΔ» σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι γνώρισε τον Γ. Αποστολόπουλο στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε πως είχε δώσει ένορκη κατάθεση για την υπόθεση των CDS.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: