Ο Γλέζος αποδοκιμάζει Βουδούρη-Παραστατίδη




Με μια δήλωση του Μανώλη Γλέζου και με ανακοίνωση του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τις δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών Παραστατίδη και Βουδούρη σχετικά με το ενδεχόμενο χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, τονίζει ότι δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών και προσθέτει ότι «η στάση του κου Χαϊκάλη, άλλωστε, αποδεικνύει ότι η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη αξία από όσο ορισμένοι την κοστολογούν».

Αποδεικνύει, επίσης, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι καμία μεθόδευση δε θα μπορέσει να αλλοιώσει τη συνείδηση των βουλευτών και σημειώνει ότι «τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να βγάλουμε τη χώρα από το βούρκο».

Ο Μανώλης Γλέζος στη δήλωσή του αναφέρει ότι «είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους-με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι οι δηλώσεις των Οδυσσέα Βουδούρη και Παραστατίδη «αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής. Έχουμε φτάσει στον πάτο» και υπογραμμίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον Λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας;

Αυτοί οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του. Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία».

ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: Γεννά ερωτήματα η «νευρική» αντίδραση του πρωθυπουργού, που με μια πρωτοφανή ενέργεια, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον θεσμικό του ρόλο και να συμπεριφερθεί ως ιδιώτης, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος βουλευτή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την μήνυση που προτίθεται να καταθέσει ο κ. Σαμαράς κατά του κ. Χαικάλη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι θα περίμενε κανείς περισσότερη ψυχραιμία από τον κ. Σαμαρά, ζητώντας πρωτίστως την άμεση διαλεύκανση από τη δικαιοσύνη, των καταγγελιών του κ. Χαϊκάλη. Θα περίμενε επίσης, την απόλυτη καταγγελία του φερόμενου ως μεσάζοντα και όχι την απόλυτη ταύτιση με την υπερασπιστική του γραμμή, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «είτε ο Πρωθυπουργός έχει κακούς συμβούλους, είτε ο χειρότερος εξ αυτών είναι ο πανικός».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: