Ο γιατρός του Ανδρέα εναντίον ίδρυσης νέου κόμματος




Αρνητικός στην ενδεχόμενη ίδρυση νέου κόμματος εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δηλώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ, ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, σε ερώτηση σχετικά με την άποψή του για το κόμμα που θα ιδρύσει ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε ότι δεν γνωρίζει για την ίδρυση νέου κόμματος και ότι όλοι οι βουλευτές, πολύ περισσότερο οι πρώην Πρωθυπουργοί, έχουν το δικαίωμα της προσωπική άποψης, όμως, είναι καλό να την εκφράζουν στα όργανα του κόμματος. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η ίδρυση νέου κόμματος και μάλιστα τη συγκεκριμένη περίοδο, θα ήταν κατά τη γνώμη μου μεγάλο λάθος.»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην ερώτηση για το πώς βλέπει τις πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος γιατί είτε με εκλογές είτε χωρίς εκλογές δεν φαίνεται να εξασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα η οποία είναι βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων και για την ανάπτυξη της χώρας.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί, πάντως, και παρά την παραφιλολογία και τα παιγνίδια που παίζονται από απαξιωμένους πολιτικούς με τη βοήθεια δημοσιογράφων, όσοι γνωρίζουν την οικογένεια Παπανδρέου ΞΕΡΟΥΝ ότι θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ιδιοκτησία της, αποκλειστικά δικό της το κόμμα. Αρα, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου το “κτήμα” της οικογένειας θα προσπαθήσει να ξαναπάρει, δεν θα ιδρύσει νέο κόμμα… 

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί «τα ίδια πάντα δύο-τρία στελέχη» που «επιδιώκουν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της χώρας και της παράταξης»

Σε ανακοίνωση με έντονες εσωκομματικές αιχμές προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας ότι «τα ίδια πάντα, δύο- τρία στελέχη που έχουν προφανώς κάνει την επιλογή τους και εκφράζουν μια πολύ συγκεκριμένη, αμετανόητη αντίληψη, επιδιώκουν να υπονομεύσουν, με αυτά που λένε κάθε λίγο και λιγάκι, τις προσπάθειες της χώρας και της παράταξης».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, χωρίς να κατονομάζονται τα στελέχη προς τα οποία απευθύνεται η κριτική, αναφέρεται, επίσης, στην ανακοίνωση ότι «ασεβούν σε βάρος των συντρόφων και συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως σε βάρος του ελληνικού λαού, τις αγωνίες και τις προτεραιότητες του οποίου αγνοούν στο όνομα των δικών τους μικρών προσωπικών στρατηγικών».

«Ίσως», συνεχίζεται στην ανακοίνωση, «έχουν την ψευδαίσθηση ότι προκαλούν κάποιο πολιτικό αποτέλεσμα, ενώ απλώς τροφοδοτούν παραπολιτικά σχόλια» και συμπληρώνεται ότι «το 2015 δεν είναι 2009- 2010. Από την άλλη μεριά το 2009- 2010 είναι πολύ κοντά και όλοι θυμούνται πρόσωπα και καταστάσεις».

Σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση ότι «εμείς μένουμε επικεντρωμένοι στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και τη σχετική εθνική ευθύνη όλων των μελών της Βουλής των Ελλήνων, στη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, στον σχεδιασμό της επόμενης φάσης της χώρας και στην ανάδειξη της θέσης του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης ως εγγυητή της εθνικής σταθερότητας».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: