Ο δήμαρχος Πάφου κατηγορεί βουλευτές για χρηματισμό




Πάφος: Τους βουλευτές Φειδία Σαρίκα της ΕΔΕΚ και Αντρέα Φακοντή  του ΑΚΕΛ, φέρεται να κατονόμασε ο Σάββας Βέργας στη χθεσινοβραδινή του κατάθεση για εμπλοκή βουλευτών και άλλων παραγόντων στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ. Οι δύο βουλευτές απάντησαν άμεσα στην ψιθυρολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το θέμα, δίνοντας διασκέψεις Τύπου στην Πάφο. Φειδίας Σαρίκας και Αντρέας Φακοντής κάνουν λόγο για «λάσπη και κυνήγι μαγισσών» και δηλώνουν έτοιμοι να διαθέσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στις ανακριτικές αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου μιλώντας στη δημοσιογραφική διάσκεψη, έκανε ειδικότερα λόγο για προσπάθεια κατασυκοφάντησης του από τον τέως Δήμαρχο Πάφου, ο οποίος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και ήταν αναμενόμενο να προχωρήσει σε κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως ανέφερε.

«Εδώ και μερικές ώρες, μετά τις διαρροές της κατάθεσης του Βέργα, διασύρεται το όνομα και η αξιοπρέπεια μου», ανέφερε ο Φειδίας Σαρίκας. « Δεν θα παίξω το παιχνίδι του κ. Βέργα και δεν θα τον ακολουθήσω.  Δεν έχω υπόψη μου τι έπλασε και τι μου καταλογίζει ο κ. Βέργας. Δεν ξέρω, ούτε και μπορώ να φανταστώ τι μου καταλογίζει χωρίς να δω το κείμενο της κατάθεσης του γιατί πολύ απλά δεν τον έχω ποτέ μου ακολουθήσει στη διεφθαρμένη του πορεία.

Είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες της Πάφου ποιος είναι ο βίος και η πολιτεία ενός εκάστου. Είναι γνωστό ποιος είναι ο κ. Βέργας και ποιος είναι ο Φειδίας Σαρίκας.
Είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί και ο έλεγχος των περιουσιακών μου στοιχείων.

Η απόπειρα να δημιουργηθούν συλλογικές πολιτικές και ποινικές ευθύνες στο φαγοπότι της διαπλοκής και της διαφθοράς που έγινε εις βάρος του λαού μας, στοχεύουν μόνο στον αποπροσανατολισμό  της κοινής γνώμης και στη μη απόδοση δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Πάφου του ΑΚΕΛ διέψευσε τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως αναφορές του Σάββα Βέργα εναντίον του και επεσήμανε ότι ο ίδιος ήταν από τους πρωτοστάτες που ήγειρε το θέμα των σκανδάλων στο ΣΑΠΑ με παρεμβάσεις και καταγγελίες.

Δήλωσε έτοιμος και πρόθυμος να δώσει ελεύθερη πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς  και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των ανακριτών.
«Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, καλώ την αστυνομία να ερευνήσει τα περιουσιακά μου στοιχεία», είπε ο κ. Φακοντής, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να διαβάλλονται άτομα χωρίς να τεκμηριώνονται.
Παράλληλα επεσήμανε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων εμπλέκουν το όνομά του στο μεγάλο φαγοπότι του ΣΑΠΑ.

Στο μεταξύ, ελεύθερη αφέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της, η σύζυγος του τέως Δημάρχου Πάφου, Σοφία Αποστολίδου-Βέργα, η οποία είχε συλληφθεί ενωρίτερα χθες όταν το όνομα της ενεπλάκη από τον ιδιοκτήτη της ENVITEC, Χρήστο Δρακόπουλο, στις καταθέσεις που έκανε ως “μίζες” για το αποχετευτικό της Πάφου.
Η κ. Βέργα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των ερευνών για την συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης. Στην κατάθεση της, η ίδια τόνισε ότι δεν είχε καμία σχέση και καμία ιδέα για την κατάθεση των 85 χιλιάδων ευρώ σε λογαριασμό της, τονίζοντας ότι δεν ήταν ενήμερη για τις δραστηριότητες του συζύγου του που γίνονταν υπό την δημαρχιακή του ιδιότητα.
Η σύλληψη της συζύγου του Σάββα Βέργα, ωστόσο, είχε προλάβει στο μεταξύ να λειτουργήσει ως καταλύτης δραματικών εξελίξεων, αφού ο τέως Δήμαρχος Πάφου άλλαξε εντελώς την τακτική του και σε θεληματική του κατάθεση φέρεται να παραδέχεται μέρος των όσων του καταλογίζονται, χαρακτηρίζοντας ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τις μίζες του ΣΑΠΑ τρεις εν ενεργεία βουλευτές, δύο πρώην δημοτικούς συμβούλους, ένα νυν δημοτικό σύμβουλο και ένα μηχανικό.

Η κατάθεση Βέργα θα αξιολογηθεί και δεν αποκλείεται να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο βουλευτών, ενώ θεωρείται πλέον πιθανό να υπάρξουν νέες συλλήψεις τις επόμενες  ημέρες.
Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι αλλαγή στάσης διαπιστώνεται και από πλευράς του Ευτύχιου Μαληκίδη ο οποίος φέρεται να διαμήνυσε ετοιμότητα συνεργασίας με τους ανακριτές, υπό την προυπόθεση να ληφθεί υπόψη η συνεργασία του αυτή στην επιμέτρηση της όποιας ποινής τυχόν του επιβληθεί.

Ντόρα Χριστοδούλου – www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: