«Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα η βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.

«Με αφορμή δημοσιεύματα ύστερα από συνομιλία που είχα με δημοσιογράφους στη Βουλή, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Δεν είπα ποτέ, και δεν πιστεύω, ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του είναι στημένες. Αντίθετα θεωρώ, και το υπογράμμισα στους δημοσιογράφους, ότι η υπόθεση αυτή είναι σοβαρή και πρέπει να ελεγχθεί άμεσα και εξονυχιστικά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», δηλώνει η κ. Γιαταγάνα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Γιαταγάνα: Στημένη υπόθεση-O Χαϊκάλης παραδέχθηκε οικονομικές συναλλαγές με τον Αποστολόπουλο

Συναλλαγή με τον Γιώργο Αποστολόπουλο για να παίξει στο Χρηματιστήριο στο εξωτερικό παραδέχθηκε ότι είχε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Σε μία άλλη εξέλιξη, η ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ) Χρυσούλα Γιαταγάνα δεν αποκλείει η υπόθεση να είναι στημένη μεταξύ Αποστολόπουλου και Καμμένου, όπως είπε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Είναι ακόμη συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, και τον περασμένο Οκτώβριο με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να γυρίσω στους Ανεξάρτητους Ελληνες, ανέφερε η κ. Γιαταγάνα, η οποία πρόσθεσε ότι δεν είχα ποτέ σε εκτίμηση τον κ. Αποστολόπουλο.

Όπως είπε ο κ. Χαϊκάλης -και μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο- είχε δώσει πριν από μήνες στον καταγγελλόμενο Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ για επενδύσεις και εκείνος με τη σειρά του επέστρεψε 500 ευρώ ως κέρδη. Στη συνέχεια όμως, όταν του ζήτησε να του επιστρέψει όλο το ποσό, ο κ. Αποστολόπουλος του κατέβαλε μόνο 800 ευρώ. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κ. Αποστολόπουλος τον πλησίασε ενώ είχε αποχωρήσει από σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ και τον ρώτησε αν είχε χρήματα για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό, με προοπτική κέρδους 10%.

«Του απάντησα ότι είμαι χάλια οικονομικά και μπορώ να δώσω μόνο 5.000 ευρώ, όπως και έκανα. Τον πρώτο και τον δεύτερο μήνα μου έφερε από 500 ευρώ, ως τόκους και όταν τον ρώτησα για το κεφάλαιο, μου είπε ότι μπορώ να το πάρω όποτε θέλω», δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης και συνέχισε:

«Στη συνέχεια υπήρξε μία περίεργη καθυστέρηση. Τον περασμένο Ιούλιο του έστειλα μηνύματα ότι χρειάζομαι χρήματα, γιατί έληγε η ρύθμιση που είχα κάνει για το δάνειο. Μου είπε ότι θα φροντίσει αυτός την ανανέωση. Στη συνέχεια τον πήρα τηλέφωνο και του ανέφερα ότι με πίεζαν από την τράπεζα να δώσω χρήματα. Τότε μου κατέθεσε 800 ευρώ, μετά από πίεση, ως μέρος του κεφαλαίου γιατί του είπα ότι έχω ανάγκη τα χρήματα και δεν θέλω τους τόκους. Από τα μηνύματα φαίνεται ότι εγώ του έχω δώσει τα χρήματα και περιμένω το κεφάλαιό μου».

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες του μετά την μήνυση Σαμαρά εξήγησε πως «Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε πως δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, διευκρινίζοντας όμως ότι ο ίδιος δεν κατονόμασε ποτέ τον πρωθυπουργό, αλλά ότι ο καταγγελλόμενος ενέπλεξε το όνομα του κ. Σαμαρά στη συζήτηση.

Εντωμεταξύ, με απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας δεν θα προβληθεί στη Βουλή το οπτικοακουστικό υλικό που κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Κατά της προβολής τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Κυριάκος Βιρβιδάκης, Βασίλειος Υψηλάντης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση . Υπέρ της προβολής του βίντεο τάχθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια, ο βουλευτής της ΧΑ, Δημήτρης Κουκούτσης και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

Η Επιτροπή αποφάσισε να μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ώστε να μεταφέρει στην εισαγγελέα Ευτέρπη Γκουτζαμάνη την απόφαση της Επιτροπής για ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ως προς το ζήτημα που ανέκυψε με τις δηλώσεις Βουδούρη – Παραστατίδη – με την οποία καλούν τους βουλευτές που έχουν αλλάξει στάση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να απόσχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες για να αρθεί η σκιά χρηματισμού – η Επιτροπή αποφάνθηκε να καλέσει την ερχόμενη Δευτέρα τους δύο βουλευτές να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της.

Ταυτοχρόνως η Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με απόπειρες δωροδοκίας βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. «Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της δημοκρατίας. Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους ‘Ελληνες βουλευτές να σεβαστούν το κοινοβούλιο και τους συναδέλφούς του και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους σεβασμό, τονίζεται σε δήλωση των μελών της Επιτροπής μετά το πέρας της συνεδρίασης».

?????????????????????????????????

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Χ. ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ

Ο Γ. Αποστολόπουλος αποχώρησε από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ την άνοιξη του 2013. Έχουμε ζητήσει την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων. Οποιοσδήποτε μας συκοφαντεί θα τον παραπέμψουμε στη Δικαιοσύνη. Αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα με την Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία έχει φύγει από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εδώ και εννέα μήνες χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής της και σήμερα εμφανίσθηκε να ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Τελικά τι φοβούνται; Η Εισαγγελία έχει το λόγο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: