Ο Μπάιντεν είδε τον Αναστασιάδη, μίλησαν γιά Κυπριακό




Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν επισκέφθηκε στο νοσοκομείο “Ορος Σινά” του Μανχάταν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, που αναρρώνει μετά την επέμβαση διόρθωσης της βαλβίδας στην καρδιά του. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και το Κυπριακό, αλλά ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε να μην δώσει λεπτομέρειες πριν ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Την άλλη εβδομάδα θα επισκεφθούν τον κ. Αναστασιάδη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν και η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ακολουθούν:

Πρόεδρος: Με την ευκαιρία της συνάντησης μου με τον Αντιπρόεδρο της Αμερικανικής Κυβέρνησης Joe Biden θα ήθελα να εκφράσω σε όλους εσάς την βαθύτατη ευγνωμοσύνη γιατί με πολλή ακεραιότητα και εξαίρετο ήθος μεταδώσατε ακριβώς αυτό, που ένας  εξαίρετος καθηγητής  ο κ. David Adams και η ομάδα του, μεταξύ των οποίων και ο κ. Γιώργος Ντάγκας, έχουν επιτελέσει τις προηγούμενες των ημερών. Νοιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της επεμβάσεως, μια επέμβαση που δεν αποσκοπεί πλέον στην αντικατάσταση της βαλβίδας αλλά στην διόρθωση και αυτό έχει πάρα πολύ σημαντικές, ευεργετικές συνέπειες για τον ασθενή.

Ακριβώς φεύγοντας είχα πει θα αναθεωρήσω πολλά των μέχρι σήμερα προβληματισμών και σκέψεων, μεταξύ των άλλων είναι και η συνεργασία με τον δόκτορα David Adams ενισχύοντας την προσπάθεια τόσο στη Κύπρο όσο και  στη περιοχή έτσι ώστε του ευεργετήματος που έτυχα να το έχουν όσο το δυνατό περισσότεροι.

Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους σας,  καλές γιορτές, ιδιαίτερα όμως θέλω να μου επιτρέψετε να εκφράσω θερμότατες ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για τις προσευχές της ηγεσίας της εκκλησίας μας, της πολιτικής ηγεσίας της πατρίδας μας, των δεκάδων παροικιακών οργανώσεων των οποίων η αγάπη θέλω να πω με εξέπληξε και θέλω να ελπίζω πως πριν από τα Χριστούγεννα θα είμαι και πάλι στην αγαπημένη μας πατρίδα για να εργαστούμε όλοι μαζί για καλύτερες μέρες το 2015 και μετά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Πρόεδρε για την συνάντηση σας με τον κ. Biden?

Πρόεδρος: Να μου επιτρέψετε να πω ότι βεβαίως δεν περιορίστηκε σε φιλοφρονητική ανταλλαγή απόψεων . Ήταν μια επίσκεψη ενδιαφέροντος όμως για αυτά θα πούμε πολύ περισσότερα όταν και εφόσον θα επιστρέψω στην πατρίδα μας και θα είμαι σε θέση
να ενημερώσω βεβαίως  και τους πολιτικούς αρχηγούς. Εξ’ όσων πληροφορούμαι την ερχόμενη εβδομάδα θα με επισκεφθεί ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ κ. Ban Ki-moon, ενδεχόμενα  και η κα Victoria Nuland η αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών, και ευελπιστώ ότι κατά τη διάρκεια αυτών των επαφών θα δοθεί η ευκαιρία έτσι ώστε να ανταλλάξουμε ολοκληρωμένες σκέψεις και απόψεις όσο αφορά τη διαχείριση του μεγάλου θέματος που αφορά τη πατρίδα μας και βεβαίως τη διασφάλιση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου. Σας ευχαριστώ θερμά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: