Ζωντανό θα κρατήσει το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας, η πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού μια πρόβλεψη του Κανονισμού της Βουλής θα δώσει τροφή στις συζητήσεις για να ερμηνεύσει το περιεχόμενο των «μη θετικών» ψήφων στη διαδικασία!

«Μη θετικών» δε σημαίνει απαραιτήτως «αρνητικών», αφού αυτό προβλέπει το Άρθρο 40 του Κανονισμού της Βουλής που αφορά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, δεν προβλέπεται «όχι» στην απόφαση των βουλευτών, παρά μόνο «Σταύρος Δήμας» και «παρών»!

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» (http://www.ethnos.gr) σε ένα εξόχως ενδιαφέρον ρεπορτάζ, «με τον τρόπο αυτόν, βέβαια, δεν θα γνωρίζουμε αν το ‘παρών’ θα είναι πραγματικό ή θα είναι ‘όχι’ που δηλώνεται με ‘παρών’, αφού δεν γίνεται διαφορετικά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κανονισμού, αν ο βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ του προτεινόμενου προσώπου, τότε δηλώνει ‘παρών’».

Όπως υπενθυμίζει το ρεπορτάζ, «η προηγούμενη φορά που είχε γίνει η σχετική διαδικασία ήταν στις 3 Φεβρουαρίου 2010, όταν επανεξελέγη στο προεδρικό αξίωμα ο Κάρολος Παπούλιας».

Η ψηφοφορία για την επανεκλογή του σημερινού προέδρου είχε διαρκέσει περίπου 40 λεπτά, μέχρι την καταμέτρηση και την ανακοίνωση του αποτελέσματος. «Ο Κάρολος Παπούλιας είχε επανεκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 266 ψήφους, από σύσσωμες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Στην ψηφοφορία εκείνη, 32 βουλευτές των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ‘παρών’»…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: