Δολοφονία: Νεκρός ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας




Στο κοινωνικό περιβάλλον αναζητούν οι αστυνομικοί το δράστη της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα στο διαμέρισμά του, επί της οδού Ζακύνθου 3, στην Κυψέλη, σκορπίζοντας θλίψη στον πνευματικό κόσμο της χώρας.

Το θύμα έφερε εκδορές και τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ενώ το σπίτι δεν έφερε, εξωτερικά, ίχνη παραβίασης, ωστόσο η εικόνα στο εσωτερικό του προδίδει ότι κάποιος ή κάποιοι είχαν ψάξει το χώρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο συγγραφέας βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα κοντά στην πόρτα, ενώ δίπλα στο πτώμα του βρέθηκε και ένα μαξιλάρι.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου. Τίποτε ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν δεν ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα. Οι πρώτες όμως εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο συγγραφέας δολοφονήθηκε περίπου στη 1 τα ξημερώματα.

Που επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Οι έρευνες της αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη εστιάζονται σε άτομο που φέρεται να είχε σύντομη συνάντηση χθες το βράδυ με τον άτυχο συγγραφέα. Λίγο νωρίτερα ο Μένης Κουμανταρέας βρισκόταν σε γειτονικό καφέ. Κάποια στιγμή είπε ότι θα ανέβει για λίγο στο διαμέρισμά του όμως άργησε να κατέβει και οι φίλοι του ανησύχησαν.

Αναμένονται τα αποτελέσμα της έρευνας για ίχνη dna και δακτυλικά αποτυπώματα από διαμέρισμα,ενώ βαρύτητα δίνεται από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση για τον εντοπισμό του δολοφόνου και στις κλήσεις που έκανε και δέχθηκε με το κινητό του τηλέφωνο το θύμα.

Το γεγονός πως η πόρτα του διαμερίσματος του συγγραφέα δεν ήταν παραβιασμένη, καθώς και η διαπίστωση ότι ο δράστης ερεύνησε συγκεκριμένα σημεία, οδηγούν τους αστυνομικούς στην εκτίμηση πως το θύμα γνώριζε το δολοφόνο, ο οποίος ίσως βρίσκεται στο κοινωνικό του περιβάλλον.

ΠΗΓΗ: WWW.ETHNOS.GR

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Νεκρός, με εκδορές και μώλωπες στο πρόσωπο, βρέθηκε τα ξημερώματα σήμερα, Σάββατο, του Σαββάτου στο διαμέρισμά του περιοχή της Κυψέλης, στην Αθήνα, ο Μένης Κουμανταρέας, ένας από τους σημαντικότερους και πλέον δημοφιλείς σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από τις πρώτες επιτόπιες έρευνες στο διαμέρισμά του, δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, αλλά διαπιστώθηκε «εικόνα επιλεκτικής έρευνας στο εσωτερικό».

Όπως και να έχει, τα ακριβή αίτια του θανάτου του Μένη Κουμανταρέα, που ήταν 83 ετών, αναμένεται να αποσαφηνιστούν μετά τη διενέργεια νεκροψίας τη Δευτέρα.

Ο συγγραφέας ζούσε μόνος του. Τον βρήκε νεκρό στο διαμέρισμά του ο ανηψιός του, ο οποίος τον αναζητούσε τις τελευταίες μέρες.

Ο Μένης Κουμανταρέας ήταν από τους συγγραφείς που σημάδεψαν με το έργο τους τη λεγόμενη δεύτερη μεταπολεμικής γενιά της ελληνικής πεζογραφίας. Γέννημα-θρέμμα Αθηναίος, φοίτησε στο Πρότυπο Λύκειο Αθηνών, και προτίμησε αντί να συνεχίσει με πανεπιστημιακές σπουδές, να μπει στο χώρο της εργασίας, δουλεύοντας για περίπου 20 χρόνια σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες. Το 1961 άρχισε να συνεργάζεται με το περιοδικό “Ταχυδρόμος”, και το 1962 εμφανίστηκε στη λογοτεχνία με τη συλλογή διηγημάτων “Τα μηχανάκια”.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή έκδοση “18 Κείμενα” και οδηγήθηκε τρεις φορές σε δίκη βάσει του νόμου “περί ασέμνου δημοσιεύματος” για το έργο του “Το αρμένισμα”- ωστόσο, το 1972 πήρε την υποτροφία RAAD για το Βερολίνο. Από το 1982 ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, Λιούις Κάρολ, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Ουίλιαμ Φώκνερ και Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (1967, για το Αρμένισμα) και το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (1976, για τη “Βιοτεχνία υαλικών” και, 2002, για το “Δύο φορές Έλληνας”). Ήταν ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, και τη δεκαετία του 1980 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΚΥΠΕ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: