Νέα μείωση της διαφοράς σε νέα δημοσκόπηση και άλλα…




Μείωση της διαφοράς μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ προκύπτει από τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών» την οποία διενήργησε η εταιρία VCITIZENS, με το ενδιαφέρον να μην περιορίζεται αποκλειστικά στα νούμερα που βγάζει η «πρόθεση ψήφου»…

Στη δημοσκόπηση και την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να αποσπά το 23,3% των ψήφων και η Νέα Δημοκρατία το 20,1%. Η Χρυσή Αυγή είναι το τρίτο κόμμα με 6,1% και έπεται το ΚΚΕ με 4,9%. Το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη λαμβάνει το 4,2% των ψήφων, ενώ το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται οριακά στη Βουλή αποσπώντας μόλις το 3,1% των ψήφων. Εκτός βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ) του Πάνου Καμένου. Εντυπωσιακό είναι σίγουρα και το πολύ μικρό ποσοστό των αναποφάσιστων (2,1%).

Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα ερωτήματα, η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας αντιμετωπίζεται θετικά από το 31% μόλις, με τις αρνητικές γνώμες να είναι ακόμα λιγότερες, στο 24%. Τα πολύ μικρά ποσοστά ενισχύουν θεωρητικά τα σενάρια αλλαγής της υποψηφιότητας στην τρίτη ψηφοφορία. Εντύπωση προκαλεί το ότι το 41% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει.

Γενικά, θετικά διάκεινται οι ερωτώμενοι στην απόφαση επίσπευσης της προεδρικής εκλογής (58%), ενώ το 56% ζητά εκλογή προέδρου και την αποφυγή των πρόωρων εκλογών. Δεν εκπλήσσει το ότι οι 7 από τους 10 ερωτηθέντες θεωρούν πως «η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δημοσιοποιείται από ένα μέσο ενημέρωσης φιλικά σε γενικές γραμμές προσκείμενο στην αντιπολίτευση, με ιστορικό δημοσίευσης δημοσκοπήσεων που άνοιγαν θεαματικά την «ψαλίδα» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και αυτό ίσως έχει ειδική σημασία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: