Ανακάλυψη σημαντικού κοιτάσματος στο Ισραήλ




Ένα νέο πολλά υποσχόμενο κοίτασμα υδρογονανθράκων ανακάλυψαν οι Ισραηλινοί, το «Royee», το οποίο εκτιμάται ότι περιέχει έως και 3,2 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, που θα το αναδείξει στην τρίτη κατά σειρά μεγαλύτερη ανακάλυψη της χώρας στον συγκεκριμένο τομέα.

Η ανακάλυψη έγινε μετά τη διενέργεια σεισμικών ερευνών σε θαλάσσια περιοχή, 150 χιλιόμετρα στα ανοιχτά των ισραηλινών ακτών. Την ανακοίνωση έκανε η εταιρία «Israel Opportunity», μέλος της κοινοπραξίας που διενεργεί τις έρευνες.

Αυτό που δεν είναι βέβαιο είναι εάν οι Ισραηλινοί θα προχωρήσουν άμεσα στην προσπάθεια εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, καθώς τα 22 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια του «Λεβιάθαν» και τα 11 τρισεκατομμύρια του κοιτάσματος «Ταμάρ», οι εργασίες για την αξιοποίηση των οποίων προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ίσως αναβάλει την απόφαση, δεδομένων και των χαμηλών διεθνών τιμών.

Ήδη, η μισή ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται στο Ισραήλ προέρχεται από την τροφοδοσία των βιομηχανικών εγκαταστάσεων παραγωγής της, με αέριο προερχόμενο από το κοίτασμα «Ταμάρ».

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: