Μονταρισμένο το dvd που έστειλε ο Καμμένος; – «Μύλος» στους ΑΝΕΛ μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη




Ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να φθάσει στα χέρια των πολιτικών αρχηγών το οπτικοακουστικό υλικό που σχετίζεται με τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας δωροδοκίας του ιδίου με στόχο να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, φέρεται να υποστηρίζει ότι το dvd που έστειλε ο επικεφαλής του κόμματος, Πάνος Καμμένος στον πρόεδρο της βουλής είναι προϊόν …μοντάζ.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε η Μαρία Κ. Τσαρουχά, το dvd συνδυάζει οπτικό υλικό από την πρώτη συνάντηση του Παύλου Χαϊκάλη με τον Γιώργο Αποστολόπουλο και το ηχητικό κομμάτι από τη δεύτερη συνάντηση Χαϊκάλη-Αποστολόπουλου.

Σύγχυση επικρατεί επίσης στις τάξεις των ΑΝΕΛ, σε σχέση με το δεύτερο πρόσωπο που λέγεται ότι προσέγγισε ο «μεσάζων» ώστε να τον δωροδοκήσει προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του “Εθνους”, μετά την συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας στη Βουλή, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ποιός είναι ο άλλος βουλευτής που προσεγγίστηκε από τον μεσάζοντα κι εκείνη απάντησε ότι πρόκειται για γυναίκα. Σε πρόσθετη ερώτηση φέρεται να ονομάτισε την Έλενα Κουντουρά, η οποία ωστόσο το διέψευσε, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε την ανέφερε η κ. Τσαρουχά και ότι δεν την προσέγγισε κανείς για να την δωροδοκήσει.

Στα χέρια του Χ. Αθανασίου το cd
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης έφτασε το cd του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, με τις επίμαχες συνομιλίες σχετικά με την καταγγελλόμενη απόπειρα δωροδοκίας του, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον νόμο, αμέσως ο Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς ν’ ανοίξει το φάκελο, το διαβίβασε στον εισαγγελέα Εφετών, Παν. Παναγιωτόπουλο, που διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Γιά το ίδιο θέμα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έγραψε:

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να δοθούν αντίγραφα του dvd με το οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνει τα καταγγελόμενα από τους κυρίους Χαϊκάλη – Καμμένο περί της προσπάθειας εξαγοράς του βουλευτή των ΑΝΕΛ στους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας στη Βουλή, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά ποιος είναι ο έτερος βουλευτής του κόμματος που σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη μπορεί να προσέγγισε ο «μεσάζων» ώστε να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας. «Είναι άντρας ή γυναίκα;», ρώτησαν οι δημοσιογράφοι την κυρία Κόλλια Τσαρουχά και η βουλευτής των ΑΝΕΛ απάντησε «γυναίκα». Σε νεότερη ερώτηση των δημοσιογράφων αν πρόκειται για την Σταυρούλα Ξουλίδου, την ίδια την κυρία Κόλλια-Τσαρουχά ή την Έλενα Κουντουρά, η κυρία Κόλλια απάντησε ότι πρόκειται για την κυρία Κουντουρά.

«Ο μεσάζοντας άφησε εμφανείς υπόνοιες ότι ένα πρόσωπο δέχθηκε δωροδοκία», είπε νωρίτερα σήμερα ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Παύλος Χαϊκάλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Πάνο Καμμένο.

Διαψεύδει η Έλενα Κουντουρά

Το protothema.gr επικοινώνησε με τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Έλενα Κουντουρά η οποία διέψευσε ότι έγινε προσπάθεια να δωροδοκηθεί. «Μίλησα με την κυρία Κόλλια-Τσαρουχά. Η κυρία Κόλλια-Τσαρουχά αρνείται ότι είπε τέτοιο πράγμα και είναι και έξαλλη. Πάρτε τη τηλέφωνο», τόνισε η κυρία Κουντουρά. «Η κυρία Κόλλια ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο και είναι και θυμωμένη πολύ», επανέλαβε η κυρία Κουντουρά.

«Δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο. Δεν ισχύει τίποτα» επισήμανε η Έλενα Κουντουρά.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή η κυρία Κουντουρά παραδέχθηκε ότι γνωρίζει τον κ. Γιώργο Αποστολόπουλο. «Τον άνθρωπο αυτό τον γνωρίζουμε όλοι», είπε η Έλενα Κουντουρά αναφερόμενη στις σχέσεις των κομματικών στελεχών των ΑΝΕΛ με το πρόσωπο που φέρεται να επιχείρησε να εξαγοράσει τον κ. Χαϊκάλη.

Ωστόσο, η κυρία Κουντουρά διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος επιχείρησε να την εξαγοράσει. «Δεν έχω συναντηθεί ποτέ γι’ αυτό το θέμα», «κανείς ποτέ δεν με έχει προσεγγίσει γι’ αυτό το θέμα» τόνισε με έμφαση η βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Επεξεργασμένο» το dvd;

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν όσα είπε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά για το dvd που έστειλε ο κ. Καμμένος στον πρόεδρο της Βουλής. Οπως είπε η κυρία Τσαρουχά, το dvd περιέχει οπτικό από την πρώτη συνάντηση του Παύλου Χαϊκάλη με τον υποτιθέμενο μεσάζοντα Γιώργο Αποστολόπουλο ενώ το ηχητικό είναι από τη δεύτερη συνάντηση Χαϊκάλη-Αποστολόπουλου!

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάρκεια του DVD είναι 8 λεπτά.

Το γραφείο πρωτοκόλλου του Προέδρου της Βουλής εχει ήδη παραλάβει σφραγισμένο φάκελο με το dvd. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τις επόμενες ώρες θα μεταφέρουν το οπτικοακουστικό υλικό του κ. Καμμένου στους αρχηγούς των κομμάτων τους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: