Τουρκία: Νέα επιδρομή της Αστυνομίας και συλλήψεις




Η τουρκική Αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές σε μέσα ενημέρωσης σε όλη την Τουρκία, προχωρώντας στη σύλληψη 23 ατόμων, αν και εντάλματα έχουν εκδοθεί από την εισαγγελία για άλλα 11 άτομα. Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής συμμορίας με στόχο την κατάλυση της κυριαρχίας του κράτους, ενώ στα κατηγορητήρια υπάρχουν και αναφορές σε «ξενοκίνητη» επιχείρηση!

Η δικαιολογία είναι ότι εμπλέκονται στη «συνωμοσία ανατροπής της κυβέρνησης» το 2010, στο πλαίσιο της δράσης του «παράλληλου κράτους» που χρεώνεται ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης, Φετουλάχ Γκιουλέν. Η αντιπολίτευση ξιφουλκεί κατά της κυβέρνησης, με τον ηγέτη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να κάνει λόγο για επιχείρηση – τμήμα διαδικασίας πραξικοπήματος!

Τα πιο γνωστά μέσα ενημέρωσης που δέχθηκαν την… επίσκεψη της τουρκικής Αστυνομίας, ήταν η εφημερίδα «Zaman» και το τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ενώ οι επιδρομές, πέραν της περιοχής της Κωνσταντινούπολης, έγιναν στις επαρχίες Εσκίσεχιρ, Βαν και Ερζουρούμ, στην Ανατολία. Συγκεκριμένα, οχτώ άτομα συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, δύο στο Εσκίσεχιρ και από ένα στις επαρχίες Βαν και Ερζουρούμ, ενώ στην τελευταία επιδρομή έχει συλληφθεί και αστυνομικός.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων, έχουν συλληφθεί ο Εκρέμ Ντουμανλί, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Zaman, ακόμα και ο πρόεδρος του τηλεοπτικού «Ομίλου Samanyolu»! Την επιχείρηση μπορεί να θεωρηθεί ότι προανήγγειλε ο ίδιος ο Ερντογάν με τη δήλωσή του στις 6 Δεκεμβρίου, όπου είχε πει πως «δεν θα υπάρξει έλεος για κανενός τύπου προδοσία».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: