Οργισμένη και άμεση ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στα όσα κατήγγειλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης στο MEGA, ότι δηλαδή ο άνθρωπος που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας λειτουργούσε για λογαριασμό του πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει μήνυση και ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

“Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών” σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο κ. Χαϊκάλης δήλωσε ότι ο άνθρωπος που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει “βεβαίως και έχει πει για ποιον ενεργούσε”. “Μου ανέφερε και πολιτικό πρόσωπο, πολύ υψηλό, και μου ανέφερε επίσης και κάποιο όνομα τραπεζίτη” είπε αρχικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι το πρόσωπο αυτό είπε ότι λειτουργούσε εκ μέρους του πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη.

“Εμείς δεν ερχόμαστε να κατηγορήσουμε κανέναν… Σας είπα τι υπάρχει μέσα στο βίντεο, στους διαλόγους. Εμείς δεν καταγγέλλουμε, κάνουμε καταγραφή των γεγονότων” ανέφερε ακόμη ο κ. Χαϊκάλης.

Και άλλες κατηγορίες

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μέγκα, “φωτιά” παίρνει το πολιτικό σκηνικό μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη, με τους ανεξάρτητους βουλευτές Οδ. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη να αφήνουν αιχμές για χρηματισμό τεσσάρων ακόμη βουλευτών, χωρίς να αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές σημειώνουν ότι η ιστορία του κ. Χαϊκάλη ρίχνει βαριά τη σκιά και στους βουλευτές που στον προϋπολογισμό ψήφισαν όχι ενώ στην ψηφοφορία για τον ΠτΔ ψήφισαν ναι και μάλιστα καλούν αυτούς τους βουλευτές στη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία να απέχουν προκειμένου να μην υπάρχει οποιαδήποτε σκιά.

Οργή Λυκούδη

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος συγκαταλέγεται στους βουλευτές που δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό αλλά ψήφισαν υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα στην προεδρία της Δημοκρατίας. Μιλώντας στο Mega, ο κ. Λυκούδης έκανε λόγο για “πολιτικά σκουλήκια” και “άθλια υποκείμενα”, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση μηνύσεων.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση τόνισε ότι εκπέμπει έναν “βούρκο απέναντι σε βουλευτές που εξέφρασαν με βάση τη συνείδησή τους την άποψή τους για την εκλογή Προέδρου”. Χαρακτήρισε επίσης “ηλίθια” την ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος έχει υποστηρίξει την εκλογή Προέδρου από τον Μάιο. Κάλεσε τέλος τον Αλέξη Τσίπρα “αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί όρθιος και να μην τον αγγίξει αυτή η βρωμιά να μη δεχθεί να εντάξει στα ψηφοδέλτιά του αυτά τα άθλια υποκείμενα”.

Η ανακοίνωση των κ. Βουδούρη και Παραστατίδη:

«Χωρίς την σκιά του χρηματισμού η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η αποκάλυψη της απόπειρας χρηματισμού του κ. Χαϊκάλη, η οποία ήταν σε γνώση της δικαιοσύνης εδώ και 15 μέρες, ρίχνει βαριά σκιά στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Η σκιά αυτή προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό.

Ωστόσο, η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας. Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες.

Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση, η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, εκτός από εξαιρετικά απίθανη που ήταν μέχρι σήμερα, καθίσταται πλέον και προβληματική αν ευοδωθεί, εφόσον θα επισκιάζεται από υπόνοιες χρηματισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι απαλλαγμένος από τέτοιες σκιές, χωρίς εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη για το άμεσο επόμενο διάστημα.

Επαναφέρουμε την πρότασή μας, να συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων το πρόσωπο του επόμενου προέδρου, που θα εκλέξει η επόμενη Βουλή. Μια τέτοια συνεννόηση, που δεν επιβάλλεται βέβαια από τις θεσμικές διαδικασίες, θα έδινε εν τούτοις ένα θετικό μήνυμα ομαλότητας και εθνικής ωριμότητας, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς την Ελληνική κοινωνία, που επιθυμεί αλλαγή πορείας με όρους ασφάλειας.»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: