Κάρας: Το μέλλον της ΕΕ εξαρτάται και από την Ελλάδα




Οι προβλέψεις για την έκβαση των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα και οι σχετικές ανησυχίες και φόβοι που διατυπώνονται, καθιστούν αυτές τις εκλογές τις σημαντικότερες, καθοριστικές εκλογές του 2015 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη, ο Αυστριακός συντηρητικός ευρωβουλευτής και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το έργο της τρόικα στην Ελλάδα Ότμαρ Κάρας.

«Το μέλλον της ΕΕ εξαρτάται και από την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα μάς δείχνει εκ νέου με δραματικό τρόπο, το πόσο πολύ η ΕΕ όχι μόνον επηρεάζεται αλλά και εξαρτάται από την πολιτική εξέλιξη σε κάθε επί μέρους χώρα – μέλος της».

Ο προερχόμενος από το συγκυβερνών στην Αυστρία (με τους Σοσιαλδημοκράτες) συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας, σημειώνει στις δηλώσεις του πως «η για πολλούς ανθρώπους πολύ σκληρή πορεία μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης των τελευταίων χρόνων, αποδίδει πρώτους ορατούς και αισθητούς καρπούς στην Ελλάδα» και για το λόγο αυτό ο ίδιος είναι αισιόδοξος πως «η πλειονότητα των ανθρώπων κατανοεί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Οι συνομιλίες του στην Αθήνα τον κάνουν να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος – «η Αθήνα δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας», καταλήγει στις δηλώσεις του ο Αυστριακός ευρωβουλευτής.

Ο Ότμαρ Κάρας ήταν επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία στις αρχές της χρονιάς είχε εξετάσει τις δράσεις της τρόικας στις χώρες κρίσης του ευρώ και τον περασμένο Μάρτιο είχε καταθέσει τη σχετική έκθεσή της.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥΔΗΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: