Κανένα νέο για το αεροπλάνο, προσφέρουν βοήθεια οι Αμερικανοί




Έτοιμες να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροσκάφους της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia είναι οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μέχρι της στιγμής οι έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι καθώς δεν έχουν βρεθεί τα συντρίμμια του στην περίπτωση που έχει συντριβεί στη θάλασσα.

“Οι αρχές στην περιοχή ηγούνται των ερευνών εντοπισμού του αγνοούμενου αεροπλάνου. Όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν με όποιο τρόπο χρειαστεί”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται εξάλλου ότι κανένας από τους 155 επιβάτες της πτήσης δεν ταξίδευε με αμερικανικό διαβατήριο.

Το Airbus 320-200 που εκτελούσε την πτήση QZ8501 της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia μετέφερε 155 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Έχασε την επαφή με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στην Τζακάρτα την Κυριακή στις 6:17 π.μ. τοπική ώρα, αφού οι πιλότοι ζήτησαν να αλλάξουν πορεία εξαιτίας κακοκαιρίας στη διάρκεια μιας πτήσης από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας στη Σιγκαπούρη.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ παρακολουθεί την κατάσταση με την αγνοούμενη πτήση QZ8501 της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia και είναι έτοιμο να βοηθήσει τις ινδονησιακές αρχές αν χρειαστεί, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της εν λόγω υπηρεσίας, ενώ η εταιρεία Airbus ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο που αγνοείται είχε παραδοθεί στην AirAsia το 2008 και είχε καταγράψει 23.000 ώρες πτήσης στη διάρκεια 13.600 πτήσεων.

Η AirAsia ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο είχε υποβληθεί στην τελευταία προγραμματισμένη συντήρησή του στις 16 Νοεμβρίου.

Περισσότερα από 6.000 A320-200 βρίσκονται σε υπηρεσία. Είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούνται εντατικά σε σύντομες πτήσεις και προτιμώνται, μαζί με τα ανταγωνιστικά Μπόινγκ 737, από αερογραμμές χαμηλού κόστους που εκτελούν τέτοια δρομολόγια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: