Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συμπληρωματική κατάθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο για την υπόθεση Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του, στην είσοδο του Εφετείου υποστήριξε αναφερόμενος στις δημοσιογραφικές διαρροές περί δυσφορίας του Εφετείου για τη μη προσέλευση του στις 11.00πμ, που είχε προσκληθεί, ότι: «χθές το βράδυ ειδοποιήθηκε από τον διοικητή της Ασφάλειας Αθηνών, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, να προσέλθει στις 11:00 σήμερα στο γραφείο του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου, για συμπληρωματική κατάθεση.

Οπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ ενημέρωσε τον κ. Στάθη πως δεν ήταν εφικτό να έρθει σήμερα καθώς περίμενε να υποδεχθεί τον γιο του από την Αμερική. Και συμπλήρωσε ότι δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Εισαγγελείας, τη Δευτέρα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ντογιάκος επικοινώνησε με τη σύζυγο και συνήγορό του Ελενα Τζούλη, σήμερα το πρωί την οποία ενημέρωσε ότι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν προσέλθει σήμερα, η έρευνα θα κλείσει.

Υποστήριξε επίσης ότι το πρωτότυπο υλικό που παρέδωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης (σ.σ. καταγραφή των συναντήσεων με τον Γ. Αποστολόπουλο) βρίσκεται στο γραφείο του Εισαγγελέα και δεν παραδόθηκε στα εγκληματολογικά γραφεία της Ασφάλεια. Ως εκ τούτου σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ οι διαρροές από την αστυνομία ότι το υλικό είναι μονταρισμένο αποτελούν ψεύδη.

Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου στον κ. Καμμένο είχε ζητηθεί, μετά την χθεσινή κατάθεση του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου, να προσέλθει πρώτος σήμερα στον κ. Παναγιωτόπουλο προκειμένου να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του και να ακολουθήσει η συμπληρωματική κατάθεση του κ. Χαϊκάλη, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Εισαγγελικό γραφείο.

Μετά την κατάθεση του βουλευτή για την υπόθεση των καταγγελιών του σε βάρος του κ. Αποστολόπουλου αλλά και των ισχυρισμών του δεύτερου σε βάρος του κ. Χαϊκάλη είναι πιθανή κατ’αντιπαράσταση εξέταση των δύο ενώπιον του Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στην κατάθεση του ο κ. Αποστολόπουλος – που κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη κακουργήματος- φέρεται να υποστήριξε στον Εισαγγελέα ότι ο βουλευτής ήταν αυτός που του ζήτησε ανταλλάγματα για να ψηφίσει πρόεδρο Δημοκρατίας και επίσης πως έχει στη διάθεση του αδιάσειστα στοιχεία για αυτό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει καταγράψει τις επίμαχες συναντήσεις.

Φέρεται επίσης να ισχυρίζεται πως επρόκειτο να καταγγείλει τον βουλευτή και να καταδείξει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ,του οποίου ήταν σύμβουλος ως την ‘Ανοιξη του 2013, ότι ο βουλευτή του ήταν «ηθικά ευάλωτος και ανέντιμος» .

Στο πλαίσιο της έρευνας πάντως, που στόχος της Εισαγγελίας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό λόγω της σοβαρότητας του αντικειμένου της, ο Εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ως προς την ποινική αξιολόγηση των εμπλεκομένων προσώπων.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Χαϊκάλη
Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλης.

Ο κ. Χαϊκάλης συνοδευόταν από τη δικηγόρο και σύζυγο του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ κ. Έλενα Τζούλη, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ο βουλευτής δήλωσε ενώπιον του εισαγγελέα, παράσταση πολιτικής αγωγής, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την υπόθεση, καθώς και ότι ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που επικοινωνούσε με τον βουλευτή το επίμαχο διάστημα.

Η κ. Τζούλη και ο βουλευτής χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου προφάσεις εν αμαρτίαι.

Πηγή: ANA-MPA

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εισαγγελική δυσφορία από τη μη προσέλευση Καμμένου για κατάθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες ανέβαλε το ραντεβού για αύριο, γεγονός που προκάλεσε δυσφορία στις εισαγγελικές αρχές καθώς για ένα τέτοιο μείζον ζήτημα το οποίο κατήγγειλε ο ίδιος, δεν χωρά καθυστερήσεις.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο βουλευτής του κόμματος είχαν κληθεί εκ νέου να δώσουν κατάθεση, για την καταγγελία σχετικά με την απόπειρα δωροδοκίας, καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις μετά την κατάθεση του κ. Αποστολόπουλου.

Όμως η υπόθεση περιπλέκεται συνεχώς καθώς οι δύο πλευρές – Χαϊκάλης και Αποστολόπουλος – αλληλοκατηγορούνται για χρηματικές δοσοληψίες. Ο Π. Χαϊκάλης επιμένει στον ισχυρισμό του ότι ο Γ. Αποστολόπουλος του έταζε χρήματα και ράβδους χρυσού για να ψηφίσει υπέρ του Στ. Δήμα λέγοντας του –σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ – ότι ενεργεί για ανώτατο πολιτικό παράγοντα και τραπεζίτη.

Από την πλευρά του ο Γ. Αποστολόπουλος ισχυρίστηκε μέσω του συνηγόρου του ότι κατέγραφε τις συναντήσεις του με τον Π. Χαϊκάλη, διότι ήθελε να αποδείξει στον Πάνο Καμμένο, πως ο βουλευτής ήταν ανήθικος και εύκολα θα χρηματιζόταν.

Απάντηση στον Γ. Αποστολόπουλο έδωσε το βράδυ του Σαββάτου, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Χαϊκάλης, με την οποία ζητά να δοθεί στην δημοσιότητα από τις Αρχές όλο το υλικό.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Χαϊκάλης δήλωσε: «Προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου κάνει μήνυση. Απαιτώ από τους εισαγγελείς να δώσουν στη δημοσιότητα όλο το υλικό με τα video και τους διαλόγους, για να φανεί ποια είναι η αλήθεια».

ΠΗΓΗ: MEGA CHANNEL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: