Υψηλοί τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της ψηφοφορίας




Παντελώς απορριπτικός έναντι κάθε προσπάθειας να πέσουν οι τόνοι, εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM για όλα τα πολιτικά θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες και ώρες.

«Νομίζω ότι θα επιβεβαιωθεί στην ψηφοφορία ότι απέχουμε πάρα πολύ από τους 180 και δεν θα υπάρξουν σημάδια ότι μπορούν να πιαστούν. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση δεν θα πιάσει τους 180, ακόμη και αν αλλάξει το πρόσωπο, όπως μπορεί να ακούγεται» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του και για τη χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, διακρίνοντας απόπειρα εξωραϊσμού της κυβερνητικής πολιτικής: «…Όσο και αν επιχειρεί λίγο να ουδετεροποιήσει τη διαδικασία σε σχέση με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, δηλαδή τη συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών, δεν τα καταφέρνει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. Γι’ αυτό, μάλιστα, τελειώνει λέγοντας ότι η χώρα θα πρέπει να αποφύγει την πολιτική περιπέτεια. Θεωρεί τις εκλογές πολιτική περιπέτεια και αυτό παραπέμπει ευθέως σε όσα είδαμε με ευθύνη κυρίως του πρωθυπουργού τις προηγούμενες ημέρες, σε αυτό το κλίμα ακατάσχετης κινδυνολογίας, τυχοδιωκτικών και εμπρηστικών δηλώσεων».

Σχόλιο έγινε όμως και για τις χθεσινές δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα: «Οι χθεσινές δηλώσεις Στουρνάρα περνούν στην ιστορία της Τράπεζας της Ελλάδος ως οι πιο μαύρες δηλώσεις. Στη μαύρη σελίδα καταγράφονται και να είστε βέβαιοι ότι θα αξιολογηθούν στις κατάλληλες στιγμές. Δεν υπάρχει προηγούμενο ανάλογων δηλώσεων από διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος».

Όσον αφορά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην διοικητή της ΤτΕ, Γιλωργο Προβόπουλο, υπογράμμισε ότι «ο κ. Προβόπουλος ήταν στο τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδος σε πολύ κρίσιμες στιγμές, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και ενδεχομένως μηχανισμούς που λειτουργούν σε περιόδους αστάθειας και ανωμαλίας. Άρα, ήταν από όλες τις απόψεις μία χρήσιμη συνάντηση».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: