Υπόσχεση Λαφαζάνη: Διαγράφουμε το χρέος




Την άποψη ότι η παρούσα Βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων.

«Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή δεν βγαίνει στον αιώνα τον άπαντα» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας πως ο κ. Σαμαράς κατέφυγε σε έναν ελιγμό πανικού και αδιεξόδου.

«Δεν πείθει όμως σε καμία περίπτωση 180 βουλευτές για να ψηφίσουν τον κ. Δήμα, η χώρα οδεύει σε εκλογές, οδεύει ταχύτατα σε εκλογές, τις οποίες τις έχει ανάγκη ο τόπος μας, τις έχει ανάγκη ο λαός μας. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός χρειάζονται μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, χωρίς Τρόικα και χωρίς μνημόνια», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης, παραγωγικής προοπτικής, μια νέα προοδευτική πορεία με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

«Αυτό είναι το αίτημα των καιρών, αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα ώστε από πειραματόζωο, να γίνει ένα θετικό δίδαγμα για την περιφέρεια μας και για όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στις κυβερνητικές θέσεις του κόμματος, ανέφερε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Θα εθνικοποιήσει τις Τράπεζες και θα τους δώσει ένα νέο κοινωνικό αναπτυξιακό ρόλο. Θα προχωρήσουμε ταχύτατα σε μια μεγάλη ριζοσπαστική δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, για να πληρώσουν επιτέλους και οι πλούσιοι σε αυτή τη χώρα. Θα προχωρήσουμε επίσης στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Και φυσικά στα άμεσα μέτρα μας η στήριξη των ανέργων, η 13η σύνταξη και βεβαίως θα αποκαταστήσομε τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ μετά το κούρεμα που του έγινε με μονομερή υπουργική απόφαση και κατάργηση της συλλογικής σύμβασης».

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε παράλληλα την στήριξη του ελληνικού λαού αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να προχωρήσει μπροστά, δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, αυτά τα οποία λέμε μπορούν να γίνουν και μπορούν να γίνουν με την ψήφο και την στήριξη και τους αγώνες του ελληνικού λαού.

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δώσει μια νέα πλειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ να τον αναδείξει μια δύναμη που θα έχει κυβερνητική πλειοψηφία αλλά βεβαίως οι μεγάλες ανατροπές δεν γίνονται με ανάθεση.

Οι μεγάλες ανατροπές χρειάζονται και μεγάλους ενωτικούς, ταξικούς κοινωνικούς αγώνες.

Αυτό θα είναι το στήριγμα των δικών μας προοδευτικών αλλαγών. Ο ελληνικός λαός.

Και σε αυτόν θα στηριχθούμε για να προχωρήσουμε. Πιστεύουμε ότι με τον καινούργιο χρόνο η Ελλάδα μπορεί να ανοίξει μια καινούργια πορεία».

Α. Νομικός, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: