Ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, παρότι είναι γενικότερα γνωστός ως μια ψύχραιμη και συναινετική πολιτική φωνή στην Ελλάδα. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», έκανε λόγο για εξεταστική επιτροπή και ενδεχομένως ειδικό δικαστήριο σε όσους ψήφισαν «τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας».

Από τους υποψήφιους… υπόδικους, δεν εξαιρείται ούτε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, αφού υπήρξε υπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου: «Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνσης της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Αλέξης Μητρόπουλος ζήτησε να ερευνηθεί και αυτή καθαυτή η απόφαση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου για είσοδο στο πρώτο μνημόνιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο Παπανδρέου θα λογοδοτήσει για το Καστελόριζο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε τα συνοδευτικά μέτρα που ζητά η τρόικα για το 2015 ούτε τους όρους που θα θέσει για υπαγωγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL, ήταν άλλη μια ενδιαφέρουσα δήλωση του γνωστού εργατολόγου, ο οποίος επανέλαβε, ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει άμεσα και μονομερώς όλα τα μνημονιακά μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών ή συντάξεων και θα διαπραγματευτεί άλλα ζητήματα, με έμφαση στο δημόσιο χρέος.

Έκπληκτος δήλωσε για την αναφορά Μητρόπουλου σε ειδικά δικαστήρια, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, προσθέτοντας την αιχμή «αυτό το έκανε η δεξιά κάποτε»…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: