Η ADL για το κτύπημα κατά ισραηλινής πρεσβείας




Στο τρομοκρατικό χτύπημα κατά της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα, που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρεται άρθρο του Ben Ariel στην ΤHE JEWISH VOICE με τίτλο «Greek Police: ‘Far-Left Group’ Behind Attack on Israeli Embassy», κάνοντας μνεία στις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, και της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, όπου χαρακτήρισαν το τρομοκρατικό χτύπημα ως «επίθεση κατά της δημοκρατίας και της χώρας».

Το δημοσίευμα κάνει, μεταξύ άλλων, αναφορά στις δηλώσεις του Abraham H. Foxman, διευθυντή της εβραϊκής μη κυβερνητικής οργάνωσης Anti-Defamation League ο οποίος τόνισε ότι «όποιος διέπραξε αυτή την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να εκφοβίσει το Ισραήλ, ούτε να πλήξει τις ισχυρές ελληνο-ισραηλινές σχέσεις. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες επισκεφθήκαμε την Αθήνα και ακούσαμε για την ισχύ αυτής της στρατηγικής εταιρικής σχέσης τόσο από τον Ισραηλινό Πρέσβη, Irit Ben-Abba, όπως και από τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Μετά τη συζήτηση για θέματα ασφάλειας με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, γνωρίζουμε ότι οι δυνάμεις ασφάλειας θα χειριστούν το συμβάν με την ύψιστη σοβαρότητα, ενώ έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να συλλάβουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη. Θεωρούμε επίσης ότι ο ελληνικός λαός θα αποδοκιμάσει την τρομοκρατική επίθεση. Μολονότι υπάρχει η αντίληψη ότι η ελληνική κοινή γνώμη είναι αντι-ισραηλινή, η δημοσκόπησή μας έδειξε ότι το 41% των ερωτηθέντων έχει θετική άποψη για το Ισραήλ, ενώ το 32% αρνητική».

Σε πρόσφατο ωστόσο δελτίο τύπου του ADL που αναφερόταν σε δημοσκόπηση για αντισημιτικές συμπεριφορές σε 100 χώρες παγκοσμίως, το 69% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα εμφανίζεται να αποδέχεται τα αντισημιτικά στερεότυπα, ενώ πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό, εκτός της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής.

http://jewishvoiceny.com/index.php?option=com_content&view=article&id=9518:greek-police-far-left-group-behind-attack-on-israeli-embassy&catid=106:international&Itemid=289

Τηλεγράφημα του εβραϊκού ε/π JTA αναδημοσιεύεται στην THE JEWISH DAILY FORWARD υπό τον τίτλο «Greek Jews Slam Right-Wing Politician for Saying Jews Don’t Pay Taxes» το οποίο αναφέρεται στην αντίδραση του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Ελλάδας στις δηλώσεις του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ότι οι Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους.

Η δήλωση του Πάνου Καμμμένου έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του τη Δευτέρα στον Αντέννα.

«Αποτελεί όνειδος για αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος να μη γνωρίζει ότι οι Έλληνες Εβραίοι είναι ισότιμοι Έλληνες πολίτες απολαμβάνουν των δικαιωμάτων και υπόκεινται στο σύνολο των υποχρεώσεων που προβλέπονται από το Ελληνικό Σύνταγμα για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι εβραϊκοί θεσμοί «διέπονται από τις ίδιες ακριβώς φορολογικές υποχρεώσεις που προβλέπονται και για την Εκκλησία της Ελλάδος».

http://forward.com/articles/211013/greek-jews-slam-right-wing-politician-for-saying-j/#ixzz3M8U6bXps

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: