Για ατυχή διατύπωση και παρερμηνεία έκαναν λόγο Παραστατίδης – Βουδούρης




Στη διαβεβαίωση ότι υπήρξε μια ατυχής διατύπωση που στη συνέχεια, παρερμηνεύτηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης προέβησαν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Θεόδωρος Παραστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης που προσήλθαν σήμερα στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για διευκρινίσεις, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Οι δύο βουλευτές υπογράμμισαν ότι η αρχική δήλωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις από ανεξάρτητους βουλευτές έχει ανακληθεί και τόνισαν ότι δεν υπήρχε πρόθεση να κατηγορήσουν και να διατυπώσουν υπαινιγμούς για τη στάση συναδέλφων τους στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο κλίμα αυτό, η Επιτροπή Δεοντολογίας περνά τάχιστα σε μια νέα φάση συζήτησης, καλώντας σήμερα στις 4 το μεσημέρι τον Παύλο Χαϊκάλη ενώπιον της. Ο κ. Χαϊκάλης καλείται ενώπιον των μελών της επιτροπής μετά από αίτημα της βουλευτού Φωτεινής Πιπιλή να διευκρινιστεί από ποια δραστηριότητα έπαιρνε πίσω από τον Γιώργο Αποστολόπουλο χρήματα ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης. Ερώτημα πλέον της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι για ποιο λόγο χρήματα επεστράφησαν στον βουλευτή από τον κ. Αποστολόπουλο. «Ήταν χρήματα από δάνειο με τόκους ή από επένδυση σε χρηματιστήριο του εξωτερικού, μέσω παρένθετου προσώπου»; Και αυτό το ερώτημα τίθεται με δεδομένη τη ρητή απαγόρευση (ν. 3213/2003) στους εν ενεργεία βουλευτές να κάνουν χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Πριν από λίγο, στην Επιτροπή ολοκληρώθηκε η ακρόαση του Οδυσσέα Βουδούρη σχετικά με τα ζητήματα που ανέκυψαν από την κοινή δήλωση που αφορούσε στο ενδεχόμενο αλλαγής στάσης βουλευτών από τον Προϋπολογισμό έως τις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Βουδούρης επανέλαβε στην επιτροπή ότι υπήρξε λανθασμένη ερμηνεία της θέσης των δύο βουλευτών και παραδέχθηκε ότι στο κείμενο συμπεριελήφθη μια ατυχής διατύπωση. «Διευκρινίσαμε ότι δεν υπαινισσόμεθα καμία κατηγορία για συναδέλφους μας βουλευτές» δήλωσε ο κ. Βουδούρης.

Νωρίτερα, ενώπιον της επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας είχε προσέλθει ο Θεόδωρος Παραστατίδης. «Δεν μπορούμε να συστήσουμε σε κανέναν συνάδελφο τι να κάνει» είπε ο κ. Παραστατίδης, προσερχόμενος στην Επιτροπή. Ο βουλευτής είπε ότι υπήρξε ατυχής διατύπωση μίαμισης γραμμής στην κοινή δήλωση», υπογράμμισε ότι η δήλωση αυτή έχει ανακληθεί, πρόσθεσε πάντως ότι υπήρξε και λανθασμένη ερμηνεία. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη δήλωση του κ. Γλέζου, ο κ. Παραστατίδης είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει τον κ. Γλέζο, πρόσθεσε πάντως ότι ο ίδιος δεν έχει ζητήσει από κανέναν να τον συμπεριλάβει σε ψηφοδέλτιο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: