Ρωσικές απειλές αν ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ




Επικίνδυνες «για την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ασφάλεια», είναι οι προσπάθειες που καταβάλει το Κίεβο για να πετύχει την ένταξη της χώρας στην Ατλαντική Συμμαχία, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

«Υπάρχουν μερικές χώρες της Δύσης που θέλουν να διατηρήσουν την κρίση στην Ουκρανία, αλλά και να ενισχύσουν τη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων προκλητικών προσπαθειών στην κατεύθυνση της ένταξης [της Ουκρανίας] στο ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

Οι ρωσικές απειλές στόχο έχουν να ακυρώσουν από την αρχή τις προσπάθειες της ουκρανικής πολιτικής ηγεσίας, με τη Ρωσία να εκμεταλλεύεται και την απροθυμία της Δύσης να κλιμακώσει περαιτέρω τη σύγκρουσή της με τη Ρωσία.

Παρά την επιθυμία του Κιέβου, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί μια απομακρυσμένη προοπτική, ενώ και οι υποχρεώσεις σε στρατιωτικό – αμυντικό επίπεδο που θα συνεπάγονταν για την Ατλαντική Συμμαχία σε εποχές «ισχνών αγελάδων» για τους αμυντικούς προϋπολογισμούς, θα ήταν δυσβάστακτες, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: