Ο ανεξάρτητος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας, αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές Κορυδαλλού με εγγύηση 10.000 ευρώ, λίγες μόνο ώρες πριν την πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με βούλευμά του αποφάσισε τη διακοπή της προσωρινής κράτησης του βουλευτή για τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της απόφασης επικεντρώνεται στην αποστασιοποίηση του Μπούκουρα από τη Χρυσή Αυγή, που οδηγεί στην εκτίμηση ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων – συναφών – αδικημάτων. Στον βουλευτή επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.

Η δικηγόρος του Βάσω Πανταζή δήλωσε: «το συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι ο κ Μπούκουρας, μετά την ουσιαστική αποχώρησή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: