Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή εκλογές




Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουν Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για οτιδήποτε άλλο πέραν του απλουστευτικού «εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ή πρόωρες εκλογές», όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», όπως αποτυπώνεται σε δημοσίευμα στον ιστοχώρο «http://www.ethnos.gr/». Και αυτό είναι η μοναδική άτυπη «συναίνεση» ανάμεσα στους κομματικούς πρωταγωνιστές του ελληνικού πολιτικού συστήματος…

Κοινό «όχι» στα ενδιάμεσα σενάρια που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα περί δημιουργίας κυβέρνησης ειδικού σκοπού ή εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ορισμού από τώρα ημερομηνίας εκλογών για το 2015 λένε τόσο ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας.

Με δεδομένη τη σταθερή θέση και των δύο ηγετών, τα σενάρια αυτά που στηρίχθηκαν από ορισμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και από ένα μικρό τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ φαίνεται ότι έχουν ήδη «καεί» και αυτό που προκρίνεται είναι η «καθαρή» λύση, για την οποία από την πρώτη στιγμή μιλούσαν οι κ. Σαμαράς και Τσίπρας.

Αυτή η θέση συνοψίζεται στο εξής: είτε εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου είτε προκηρύσσονται εκλογές για την 25η Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει σε παρόμοιο δημοσίευμα και η ενημερωτική ιστοσελίδα «http://www.protothema.gr/», «απορρίπτει κάθε σενάριο για κυβέρνηση συνεργασίας ή κυβέρνηση ειδικού σκοπού το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της πρώτης άκαρπης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, συνεργάτης του πρωθυπουργού φέρεται να λέει: «Με ποιον να κάνουμε κυβέρνηση ειδικού σκοπού; Με τον ΣΥΡΙΖΑ που μονίμως μας επιτίθεται ή με τον κ. Πάνο Καμμένο που λέει ότι θέλει να μας κλείσει φυλακή; Επιπλέον εμείς θα μπορούσαμε να το δούμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Όσοι προτείνουν όμως κυβερνήσεις συνεργασίας διαφωνούν για το αν θα πρέπει να γίνουν Οκτώβριο ή Νοέμβριο ή Δεκέμβριο. Ο καθένας έχει και μία διαφορετική πρόταση».

Παράλληλα λέει το ίδιο πρόσωπο: «Μέχρι τις εκλογές τι πολιτική θα εφαρμόζεται; Αυτή που καταγγέλλει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ; Παράλληλα τα μέλη του κυβερνητικού επιτελείου ρωτάνε αν ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται να μπει σε τέτοιες συζητήσεις και να εγκαταλείψει το αίτημα για άμεση προκήρυξη εκλογών που ακολουθεί τον τελευταίο χρόνο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: