Εκλογές με τη χώρα να βρίσκεται σε πλήρη δημοκρατική, ηθική, και πνευματική κρίση




Του ΝΤΙΝΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΗ

Συχνά ακούμε την φράση: «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!» Δεν θα διαφωνήσω ασφαλώς, ωστόσο μέσα από αυτή την διαπίστωση προβάλει ένα αμείλικτο ερώτημα: Πόσοι αλήθεια πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική δημοκρατία στην πατρίδα μας; Πλην των πολιτικάντηδων, των κομματόσκυλων και των βολεμένων σχεδόν κανείς!!!

Για ολόκληρες δεκαετίες, τώρα, ζούμε μέσα σε μια πολιτική μπόχα, που διαχέει παντού την δυσοσμία της: Τα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα, η ατιμωρησία και η αναξιοκρατία κυριαρχούν παντού! Και πολιτικοί που εγκλημάτησαν και εξακολουθούν να εγκληματούν κατά των συμφερόντων της χώρας και του λαού της, αντί να απολογούνται για τις τεράστιες ευθύνες του, έχουν την αναίδεια, να ετοιμάζονται για νέους πολιτικούς αγώνες, μέσα από καινούργια πολιτικά σχήματα! Κάποια πράγματα σε τούτο τον Άγιο τόπο είναι πραγματικά ανεξήγητα!

Η Ελληνική Βουλή αποφάνθηκε λοιπόν. Οι 12 βουλευτές δεν βρέθηκαν τελικά και έτσι θα έχουμε Εθνικές εκλογές σε λιγότερο από ένα μήνα. Μέσα σ’ ένα κλίμα γενικής πόλωσης, με τους πολίτες να ετοιμάζονται για τις κάλπες σ’ ένα περιβάλλον πλήρους αβεβαιότητας, για το τι ακριβώς θα ξημερώσει την επομένη των εκλογών. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό του Σαμαρά του 2012, το οποίο ο Σαμαράς, δεν εφάρμοσε, ούτε κατ’ ελάχιστον!

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός που ύστερα από 20 μήνες στην πρωθυπουργία, με την στήριξη του όσου απέμεινε ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ΚΑΣΟΚ κατά Μιχάλη Χαραλαμπίδη), του Ευάγγελου Βενιζέλου, ζητά και πάλιν την ψήφο του λαού, επικαλούμενος την οικονομική και πολιτική σταθερότητα της χώρας. Να μην πάνε οι θυσίες χαμένες διαλαλούν οι κυβερνητικοί! Με τον προσαρμοστικό-απροσάρμοστο Άδωνη σημαιοφόρο! Χωρίς να απαντούν στο ερώτημα, τί αποκόμισαν τα φτωχά στρώματα του λαού από αυτές τις θυσίες. Να το πούμε ακόμη μια φορά για να το εμπεδώσουμε: Την ώρα που οι αριθμοί ευημερούν οι απλοί καθημερινοί πολίτες πραγματικά πένονται! Την ώρα που οι οικονομικοί δείκτες ευημερούν, οι κοινωνικοί δείκτες καταρρέουν!

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζει Ανδρέα Παπανδρέου του 1981, άλλα, τότε, τα πράγματα ήσαν πολύ διαφορετικά. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα ζούσε ακόμη στην παραζάλη της μεταπολίτευσης. Και έτσι κάθε παράλογη υπόσχεση έπιανε τόπο και ο λαός συγχωρούσε πολύ εύκολα. Μέχρι τα δωράκια προς τους ημέτερους και το Τσοβάλα δώστα όλα και τα δάνεια από φίλους και την έπαυλη (κολόσπιτο κατά Γιαννόπουλο) για την καλή του Ανδρέα, συγχώρεσε ο λαός! Κι έρχονταν τα χρήματα για ανάπτυξη και εμείς τα κάναμε κατανάλωση! Και όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις μετακόμισαν εκτός συνόρων, σε χώρες που κατά τα άλλα μας ανταγωνίζονται και μας επιβουλεύονται!!! Και όλες οι κυβερνήσεις βόλευαν τους ψηφοφόρους τους και υπόσχονταν στα παιδία μας, ότι όλοι μπορούν, είναι δεν είναι ικανοί, να βουλεύονται κάπου στο δημόσιο ή οπουδήποτε αλλού και πάντως όχι σε γεωργικές εργασίες ή άλλα χειρονακτικά επαγγέλματα!! Αυτά ήταν και είναι για τους ξένους εργάτες που κατά τα άλλα δεν μας αρέσουνε! Τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. φύτρωναν παντού, με τους πολιτικούς να συναγωνίζονται για το ποιος να ανοίξει ένα Ανώτατο Ίδρυμα στην εκλογική του περιφέρεια. Και τις φοιτητικές παρατάξεις να εκβιάζουν να καθορίζουν τις αποφάσεις τους!

Τις προάλλες, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελίζεται την κρατικοποίηση των αμαρτωλών τραπεζών, ανακαλύψαμε ότι πρωτοκλασάτο στέλεχος του, που κάθε μέρα μας κάνει κατήχηση και λειτουργική από τηλεοράσεως και μιλά για τους συνανθρώπους μας που πένονται, έχει αποζημιωθεί με ένα εκ. ευρώ από την Τράπεζα στην οποία εργάσθηκε (;) Οι τράπεζες, άλλο μεγάλο καρκίνωμα!! Που μόνο αν είσαι μικρός και αδύναμος, αποπληρώνεις τα δάνεια σου!!!

Οι πολιτικές ηγεσίες, βήμα, βήμα, μας οδήγησαν στον λάκκο των λεόντων, που λέγεται παγκοσμιοποιημένη οικονομία, ΟΝΕ, ενιαίο νόμισμα, κατάργηση συνόρων, αγορές χρήματος, οίκοι αξιολόγησης, παγκόσμια διακυβέρνηση. Και σε αυτή την παγκοσμιοποιημένη λαίλαπα όλοι (πλην του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (αλλά αυτό έχει τα δικά του στεγανά δυστυχώς), συνεισέφεραν απλόχερα. Με πρώτο διδάξαντα το Σημίτη, που αφού πρώτα φρόντισε, την νύκτα των Ιμίων, να νομιμοποιήσει τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, αφού αποδήμησε όλο το αμυντικό μας μηχανισμό (λες και είμαστε Ελβετία), αφού εξανάγκασε τον Κληρίδη να πάρει πίσω την απόφαση του για τους S-300, μας έβαλε στην ΟΝΕ, με μαγειρεμένα νούμερα!!! Και έτσι φθάσαμε στην σημερινή οικονομική δυσπραγία με τα αρπακτικά της τρόικας να ιεροσυλούν πάνω στην εθνική Κυριαρχία μας. Σήμερα τίποτε δεν είναι δικό μας. Η χώρα υποθηκεύτηκε στους δανειστές, η ανεργία κτύπησε κόκκινο, οι αυτοκτονίες και οι άστεγοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, και τα μεγάλα μυαλά έφυγαν από την χώρα μας.

Θα διερωτηθείτε ασφαλώς: Μα γιατί τόση απαισιοδοξία; Δεν υπάρχει τίποτε που να δίνει μια μικρή ελπίδα τελικά; Μα εδώ αγαπητοί μου, μιλάμε για ψυχρούς αριθμούς, μιλάμε μόνο για νούμερα, που αποκαλύπτουν μια οδυνηρή πραγματικότητα! Πως μπορεί λοιπόν κάποιος να είναι αισιόδοξος; Η αισιοδοξία στους ανθρώπους εδράζεται πάντα στο συναίσθημα. Και στην οικονομία και την πολιτική, ξέρουμε πολύ καλά ότι, δεν χωράει κανένα συναίσθημα. Οι δανειστές ενδιαφέρονται μόνο να βγαίνουν τα νούμερα! Και τα νούμερα δεν θα βγουν ποτέ αν ο λαός δεν υποστεί κι άλλες οδυνηρές θυσίες! Τόσο απλά είναι τα πράγματα και ασφαλώς είναι νομοτέλεια, τα σπασμένα να τα πληρώνουν πάντα οι φτωχοί και οι ανυπεράσπιστοι… Εκτός εάν αποφασίσουμε να τους διώξουμε κακήν κακώς, γνωρίζοντας, όμως, εκ τω προτέρων, ότι θα υποστούμε θυσίες, που ωστόσο μακροχρόνια θα έχουν αποτέλεσμα. Διαφορετικά αυτοί οι περίεργοι τύποι της τρόικας, θα πηγαινοέρχονται σαν νταβατζήδες και συγχωρέστε μου την έκφραση…

Υ.Γ.: Κάποτε τα κόμματα είχαν προτεραιότητα τους την εξωτερική πολιτική της χώρας. Τώρα άχνα δεν βγάζουν για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα!

Κουίζ: Από πού κατάγονται οι περισσότεροι υπάλληλοι της Βουλής με τα πριγκιπικά προνόμια και οι υπάλληλοι του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών και πότε διορίσθηκαν;

* Ο Δρ. Ντίνος Αυγουστή είναι εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας – Από το Μονάγρι Λεμεσού

E-mail: [email protected]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: