«Έφυγε» ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Σεραφείμ Φυντανίδης




Απεβίωσε αιφνιδιαστικά πριν από μερικές ώρες σε ηλικία 77 ετών ο δημοσιογράφος και διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού «Ε», Σεραφείμ Φυντανίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός δημοσιογράφος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και τις μερικές ημέρες νωρίτερα είχε εισαχθεί σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας για επέμβαση καρδιάς.

Δυστυχώς όμως, παρουσιάστηκαν επιπλοκές και η εσπευσμένη μεταφορά του στο Ιπποκράτειο δεν μπόρεσε να του σώσει τη ζωή, με αποτέλεσμα να αποβιώσει.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 πήρε το πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα «Έθνος» ως συντάκτης την περίοδο 1957 – 1968.

Την περίοδο της Χούντας (1968-1974) εργάστηκε στη «Απογευματινή» στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην «Ακρόπολη». Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», διευθυντής της για τρεις δεκαετίες…

Τα τελευταία χρόνια ήταν συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής. Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε την διεύθυνση της εφημερίδας «6 ημέρες» ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν πρόεδρος του καναλιού “Ε”. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «31 αξέχαστα χρόνια», που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Εκεί παρουσιάζεται και η πλούσια εμπειρία που απεκόμισε ο πολύπειρος δημοσιογράφος από τα ταξίδια του σε όλη την υφήλιο.

H τελευταία του δημόσια εμφάνιση έγινε στην παρουσίαση του βιβλίου του, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 12 Νοεμβρίου 2014.

Βενιζέλος: Αντίθετη με το θάνατο η προσωπικότητά του
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Σεραφείμ Φυντανίδη:

«Ο Σεραφείμ Φυντανίδης έφυγε ανήμερα τα Χριστούγεννα για να φανεί ακόμη πιο έντονα πόσο αντίθετη με το φαινόμενο του θανάτου ήταν η προσωπικότητά του.

Εμβληματική φυσιογνωμία του μεταπολιτευτικού Τύπου, αλλά και όλης της ευφορίας της μεταπολίτευσης, ο Σεραφείμ Φυντανίδης ταυτίστηκε με την Ελευθεροτυπία, καταγράφοντας και σχολιάζοντας τις διακυμάνσεις του εθνικού βίου, τις κατακτήσεις και τις αντιφάσεις του. Όλα αυτά που τέθηκαν υπό σκληρή δοκιμασία τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης έχει γράψει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των ελληνικών ΜΜΕ. Στη σύζυγο και την οικογένεια του απευθύνω τα πιο θερμά συλλυπητήρια και ευχές για κουράγιο».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: