Σύγχυση προκλήθηκε το πρωί από δηλώσεις που έχει κάνει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να μην είναι σίγουρος για τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του κόμματός του στην πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε αμφιβολία για το αν θα τηρηθεί η κομματική πειθαρχία από όλους, αν και εκτίμησε ότι αυτό είναι δύσκολο δεδομένων των συνθηκών, συμπληρώνοντας: «…Πρέπει όμως όλοι μας να παραμείνουμε πιστοί στην αντι-μνημονιακή αποστολή που μας ανέθεσαν οι Έλληνες κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση».

Τη δήλωση, όπως αυτή αποδόθηκε από την εφημερίδα, ως εκτίμηση του δημοσιογράφου όπως θα φανεί στη συνέχεια, ανέλαβε να διαψεύσει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, βουλευτής Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ:

«Διευκρινίζεται με απόλυτη σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ότι η αναφορά του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου δεν αφορούσε βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά βουλευτές ανεξάρτητους και κυρίως εκείνους οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους έφυγαν από το Κίνημα. Δηλώνουμε για μία ακόμα φορά ότι τα 12 ‘όχι’ είναι δεδομένα και στις τρεις ψηφοφορίες. Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου κοντή γιορτή. Οι συγκυβερνώντες να ετοιμάζονται να στήσουν τις κάλπες για εθνικές εκλογές. Δεν θα τις αποφύγουν».

Το επίμαχο απόσπασμα του δημοσιεύματος των Financial Times, έχει ως ακολούθως:

«Ο ίδιος ο κ. Καμμένος δηλώνει βέβαιος ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στο κοινοβούλιο με περίπου 6%-7% των ψήφων. Δεν δείχνει όμως, εξίσου βέβαιος ότι θα παραμείνουν πιστοί όλοι οι βουλευτές του κόμματός του στην τελική ψηφοφορία για τον πρόεδρο.»

Εν κατακλείδι, στο δημοσίευμα, ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται βέβαιος ότι σε περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών οι ΑΝΕΛ θα μπουν στη Βουλή με ποσοστό 6-7% και έως 20 έδρες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: