Κινητοποιήσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου από αστυνομικό πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα αναφέρει άρθρο του David Harding στην ιστοσελίδα της NEW YORK DAILY NEWS με τίτλο «Protests break out in Greece on anniversary of teen’s shooting death by cop» και το οποίο συνοδεύεται από σειρά φωτογραφιών από τις συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές.

Όπως επισημαίνεται ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 από αστυνομικό, ενώ περίπου 5.000 πολίτες συμμετείχαν στις διαδηλώσεις το Σάββατο, κατά την επέτειο της δολοφονίας του. Ορισμένοι ωστόσο από τους διαδηλωτές προκάλεσαν ταραχές, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς και σε διάφορα κτίρια.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του Γρηγορόπουλου, που ήταν παρών τη στιγμή της δολοφονίας βρίσκεται στη φυλακή για ληστεία τράπεζας, ενώ πραγματοποιεί απεργία πείνας.

http://www.nydailynews.com/news/world/protests-greece-anniversary-teen-shooting-death-article-1.2036902

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας ξέσπασαν το Σάββατο στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων για την επέτειο της δολοφονίας ενός άοπλου εφήβου από αστυνομικό πριν από έξι χρόνια, αναφέρει ανταπόκριση του Fred Lamber από την Αθήνα στο ε/π UPI με τίτλο «Greek protestors clash with police on anniversary of unarmed teen’s death».

Οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα όπου συμμετείχαν πάνω από 5.000 διαδηλωτές. Πριν την διαδήλωση ωστόσο αναρχικοί επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών σε περιπολικά στα Εξάρχεια, ενώ άλλοι κατέστρεψαν κάμερες για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έκαψαν καταστήματα, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πίδακες νερού για να διαλύσει το πλήθος.

Παρόμοιες βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο Αγρίνιο και στην Πάτρα.

http://www.upi.com/Top_News/World-News/2014/12/06/Greek-protestors-clash-with-police-on-anniversary-of-unarmed-teens-death/7811417904715/#ixzz3LHnB9X11

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: