Χαρδούβελης: Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις




Στη διαβεβαίωση ότι οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδουβελης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”.

Ωστόσο προειδοποιεί πως σε περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί χωρις πρόγραμμα, η ΕΚΤ μπορεί γρήγορα να κλείσει την στρόφιγγα και να “στραγγαλίσει” την ελληνική Οικονομία.

“Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς. Περάσαμε ήδη νομοθετήματα που παρέχουν ασφάλεια στις καταθέσεις, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εταίρους μας, ενώ όλη η κυβέρνηση θα βρίσκεται επί ποδός και σε επαγρύπνηση”, επισημαίνει ο κ. Χαρδούβελης.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών προσθέτει ότι σε περίπτωση λεονταρισμών, η ΕΚΤ μπορεί εύκολα να κλείσει τις στρόφιγγες της ρευστότητας στραγγαλίζοντας την οικονομία. “Η συμπεριφορά της ΕΚΤ αποτελεί κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών και τη μετέπειτα οικονομική μας πορεία το 2015, ίσως το σημαντικότερο κλειδί. Διότι το κλειδί αυτό εύκολα και απότομα μπορεί να κλείσει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες και έτσι να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία σε χρόνο dt. Εκτιμώ ότι η κατανόηση απλώς και μόνο αυτού του γεγονότος από όλο το φάσμα του πολιτικού μας συστήματος αρκεί για να αποκλείσει οποιαδήποτε διάθεση για πολιτικοοικονομικούς λεονταρισμούς”, υπογραμμίζει σχετικά.

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: