Απόφαση για επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα




Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει εκδώσει ακόμα ανακοίνωση για την επιστροφή της Αποστολής του στην Ελλάδα. Ομως, αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι το Ταμείο ζήτησε επίσημα την έγκριση της επίσκεψης της Αποστολής στην ελληνική πρωτεύουσα για να ασχοληθεί με την Εκτη Επιθεώρηση.

Για την κυβέρνηση είναι μία καλή εξέλιξη, δήλωσαν πηγές εκτός Ταμείου.

Η έγκριση για την επίσκεψη δόθηκε για χρονικό διάστημα δέκα ημερών. Αύριο φτάνουν στην Αθήνα τα μέλη της Αποστολής του ΔΝΤ και θα μείνουν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Με τα σημερινά δεδομένα πάντα, δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει ο επικεφαλής της Αποστολής, ο κ. Γκογιάλ. Αλλά αν επιστρέψει, θα έρθει για να ολοκληρωθεί η έκτη επιθεώρηση. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι είναι στις προθέσεις του να επιστρέψει σύντομα. Αλλωστε, το όνομα του κ. Γκογιάλ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των αξιωματούχων για τους οποίους δόθηκε άδεια να επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πηγές, “η τεχνική επιτροπή δεν πάει στην Ελλάδα για διακοπές. Πάει για σοβαρή δουλειά. Βασικά πάει για έλεγχο. Και από αυτό τον έλεγχο θα εξαρτηθεί η ολοκλήρωση της Εκτης Επιθεώρησης, που θα είναι το τελευταίο βήμα πριν η Αθήνα πάρει τελικές αποφάσεις”.

Οσο αφορά την παράταση των δυο μηνών, από το Ταμείο πληροφορηθήκαμε ότι αφορά μόνο την Αθήνα και τους Ευρωπαίους. Το Ταμείο, λένε, έχει πρόγραμμα μέχρι την άνοιξη του 2016.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Απόψε θα αποφασιστεί η επιστροφή της Αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, είτε ως τεχνικό κλιμάκιο είτε σαν ολοκληρωμένη αποστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποβληθεί αίτημα και έχει εγκριθεί το αίτημα για τη μετάβαση της Αποστολής στην Αθήνα από αύριο 9 Δεκεμβρίου μέχρι τις 19 του μήνα. Όμως, η τελική απόφαση θα ληφθεί σήμερα.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πολ Τόμσεν βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπεύθυνος της Αποστολής ο κ. Ρίσι Γκογιάλ βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, αλλά συμμετέχει στις συζητήσεις που γίνονται στη βελγική πρωτεύουσα.

Αρα τις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε με ακρίβεια εάν μαζί με την Αποστολή επιστρέφει και ο κ. Γκογιάλ ή επιστρέφει η τεχνική επιτροπή για να ακολουθήσει αμέσως μετά και ο κ. Γκογιάλ.

Ο κ. ΤΟΜΣΕΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: http://mignatiou.com/2014/12/o-tomsen-stis-vrixelles-gia-to-eurogroup/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: