Απάντηση της κ. Μενδώνη στην ιστοσελίδα μας




Από την κ. Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή σχετικά με σχόλιο της ιστοσελίδας μας, που αφορούσε την έκθεση Greeks: From Agamemnon to Alexander the Great, η οποία εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα:

Αγαπητε μου κ. Ιγνατιου,

Αναγνωριζοντας απολυτως την δημοσιογραφικη σας εντιμοτητα, καθως σας παρακολουθω χρονια θα ηθελα να σας ενημερωσω για τα εξης:

1. Τα στελεχη του Υπουργειου Πολιτισμου και Αθλητισμου, δηλαδη οι Δρες Ε. Κορκα, Γενικη Διευθυντρια Αρχαιοτητων, Π. Βελενη, Διευθυντρια του Αρχαιολογικου Μουσειου Θεσσαλονικης, Μ-Ξ Γαρεζου, Τμηματαρχης Δημοσιων Μουσειων, τα οποια παρευρεθησαν στις εκδηλωσεις για τα εγκαινια στο Μοντρεαλ της εκθεσης Greeks: From Agamemnon to Alexander the Great, δεν επιβαρυναν σε καμια περιπτωση τον προυπολογισμο του Δημοσιου, καθως τα εξοδα μεταβασης και παραμονης τους στο Μοντρεαλ καλυφθησαν απολυτως απο την καναδικη πλευρα, οπως προεβλεπε αλλωστε το συμβολαιο συνεργασιας το Υπουργειου Πολιτισμου με τους Καναδους. Η καθ. κ. Αννα
Παναγιωταρεα προσφερει τις υπηρεσιες της στο Υπουργειο παντοτε αμισθι, ενω τα εξοδα της καλυπτονται εξ ιδιων. Η επιτιμη Γενικη Διευθυντρια Αρχαιοτητων κ. Μ. Βλαζακη ηταν καλεσμενη των Καναδων, οι οποιοι καλυψαν και το σχετικο κοστος. Τελος τα εξοδα του δικου μου ταξιδιου καλυφθηκαν απο χορηγια. Αρα το κοστος για το Υπουργειο Πολιτισμου και το Ελληνικο Δημοσιο ηταν μηδενικο.

2. Ως προς τα αναφερομενα στο κειμενο σας για τις σχεσεις του κλιμακιου μας με την κ. Βλαζακη, αντιλαμβανεσθε οτι δεν θα ηταν δυνατον να επιτρεψομε να δημιουργηθει οποιοδηποτε θεμα, που θα μειωνε την αρτια εκπροσωπηση του Υπουργειου και της χωρας. Γι αυτο τον λογο αλλωστε επιλεξαμε την ακριβη εφαρμογη του πρωτοκολλου σε ολες τις εκδηλωσεις. Ως εκ τουτου, οι πληροφοριες που σας
μεταφερθηκαν για “συγκρουσιακες σχεσεις και ενεργειες αποκλεισμου της επιτιμης διευθυντριας που αφησαν εκπληκτους τους καναδους” ουδολως μας αφορουν. Η κ. Βλαζακη μιλησε πρωτη στο benefit event, αλλα δεν μπορουσε να μιλησει στην συνεντευξη τυπου, οπως επιβαλλει το πρωτοκολλο.

Με πολλες ευχες για τις γιορτες,

Λινα Μενδωνη

Η απάντηση αφορά το κείμενο αυτό: http://mignatiou.com/2014/12/mia-ke-dio-ke-tris-ke-exi-apo-to-ippo/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: