17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο
Στις 17 Δεκεμβρίου, στις 23 Δεκεμβρίου και στις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από κοινοβουλευτική πηγή, θα διεξαχθούν στην Ολομέλεια της Βουλής οι ονομαστικές ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία της προεδρικής εκλογής, οπότε οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων θα πρέπει, αν επιθυμούν, να υποδείξουν, με επιστολή που θα αποστείλουν στον Πρόεδρο της Βουλής, τον υποψήφιο που προτείνουν στην Ολομέλεια για το ύπατο Πολιτειακό αξίωμα.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί, για να αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να ψηφιστεί από 200 τουλάχιστον βουλευτές. Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του αριθμού αυτού, η ονομαστική ψηφοφορία θα επαναληφθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.

Και σε αυτή την ψηφοφορία, είναι και πάλι οι 200 θετικές ψήφοι ο απαιτούμενος αριθμός για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Εάν και σε αυτή την δεύτερη ψηφοφορία, δεν συγκεντρωθούν στο πρόσωπο ενός υποψηφίου οι 200 ψήφοι τότε την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η τρίτη και τελευταία ονομαστική ψηφοφορία.

Σε αυτήν, οι θετικές ψήφοι για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας αρκούν να είναι 180.

Σε περίπτωση αποτυχίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει εντός 10 ημερών το αργότερο να παραιτηθεί το υπουργικό Συμβούλιο και να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών.

Αντ. Π., ANA-MPA

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησαν από την πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο ώστε η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας να γίνει στις 17 Δεκεμβρίου, μετέδωσε σε έκτακτη είδηση το δελτίο του Mega.

Την ανακοίνωση έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, στρέφοντας ταυτόχρονα τα “πυρά” της κατά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας:

“Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές. Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!”

Η Σοφία Βούλτεψη επιβεβαίωσε τη σημερινή μυστική συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου κατά την οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με την τρόικα αλλά και το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης αναφέρει πως το προσεχές χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την διευθέτηση όλων των θεμάτων όπως αυτό του χρέους και ως εκ τούτου πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal