ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Στους 175 ανήλθε ο αριθμός των διασωθέντων από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους κάνουν λόγο για τη διάσωση 190 επιβαινόντων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτή τη στιγμή στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους ενώ το ρυμουλκό που αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει ρυμούλκηση του Norman Atlantic δεν τα κατάφερε λόγω σπασίματος του κάβου.

Στο πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκονται 303 επιβαίνοντες ( επιβάτες και πλήρωμα) σύμφωνα με το ελληνική ακτοφυλακή και 288 σύμφωνα με την ιταλική. Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου “VISEMAR di Navigazione S.R.l.”, μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις για δυσλειτουργίες σε κάποια από τα μέσα που αναφέρονται σε έγγραφο του λιμεναρχείου Πατρών επιδιορθώθηκαν και διευθετήθηκαν άμεσα και γι αυτό δόθηκε άμεσα εντολή για τον απόπλου του συγκεκριμένου πλοίου.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας ο νεκρός επιβάτης του του κινδυνεύοντος πλοίου “Norman Atlantic”είναι ο ελληνικής υπηκοότητας Γεώργιος Δούλης.

Το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA) επιβεβαίωσε την ανάσυρση νεκρού ανδρός από τη γλίστρα διάσωσης επιβατών

Από την ίδια γλίστρα, διεσώθη η γυναίκα η οποία είχε επίσης εγκλωβιστεί, με στοιχεία Δούλη Θεοδώρα και μεταφέρθηκε ασφαλώς με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Πρίντεζι της Ιταλίας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος που επικαλείται το RCC της Ρώμης, μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων,προκύπτει ότι o νεκρός άνδρας που ανασύρθηκε απο το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic είναι έλληνας υπήκοος.

Στο μεταξύ η ΑΝΕΚ σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης της, ενημερώνει ότι η διαδικασία εκκένωσης του πλοίου συνεχίζεται ομαλά και η επιχείρηση βαίνει καλώς και με σταθερό ρυθμό σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές.

Πάρης Τσιριγώτης, ANA-MPA

Ferry catches fire off coast of Greece

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Άσχημα είναι τα νέα από το μέτωπο της διάσωσης των επιβατών του NORMAN ATLANTIC, καθώς οι πληροφορίες που μεταδίδονται από την Ιταλία, αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί ένας νεκρός. Η σύζυγός του που είχε και αυτή  χρησιμοποιήσει τη “γλίστρα” του πλοίου διασώθηκε. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των διασωθέντων έχει φθάσει τους 156 και η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας σε δηλώσεις της, ανέφερε ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα, μέχρι να διασωθεί και ο τελευταίος επιβάτης του πλοίου.

Το πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα των ελικοπτέρων έρευνας & διάσωσης (SAR), είναι η αναμενόμενη ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες και για ένα τρίωρο. Βεβαίως, τουλάχιστον όσον αφορά τα πληρώματα των ελληνικών Super Puma, είναι επαρκώς εκπαιδευμένα και έχουν εμπειρία στο να αντιμετωπίζουν τις δυσκολότερες καταστάσεις.

Και τα πληρώματα του Πολεμικού ναυτικού που επιχερεί με τα Sikorsky S-70 “Aegean Hawk” είναι εξαιρετικά έμπειρα και αναμένεται στην πρώτη ευκαιρία να συμμετάσχουν στις προσπάθειες.

Ένα ακόμα πρόβλημα που καθυστερεί την εκκένωση του πλοίου, είναι ότι λόγω του ισχυρού ανέμου, τα ελικόπτερα δεν μπορούν να φιλοξενήσουν όλους τους επιβάτες που αναφέρονται στις προδιαγραφές τους και κάθε φορά μεταφέρουν λιγότερους ώστε αυτό να γίνει με όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Ωστόσο, σε όλα υπάρχει ένα όριο, διότι εάν τα πτητικά μέσα βρεθούν εκτός πτητικών παραμέτρων τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα για την ασφάλεια πτήσεων. Ελληνικά ελικόπτερα είναι παγιδευμένα στην Κέρκυρα και αναμένουν “άνοιγμα” του καιρού για να μπορέσουν να επιχειρήσουν. Στην περιοχή μεταβαίνουν εφεδρικά πληρώματα για να αντικαταστήσουν αυτά που ήδη επιχειρούν.

Η επιλογή της προσέγγισης του πλοίου από παραπλέοντα σκάφη είναι προβληματική, εξαιτίας των μεγάλων κυμάτων που υπάρχουν στην περιοχή. Γενικώς, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ @guardiacostiera και RAI

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: