Τσίπρας: Εκλογές τώρα, πριν τα νέα σκληρά μέτρα




«Εκλογές τώρα, πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες» ήταν το μήνυμα που έστειλε, από τη Λαμία, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς με τον κύριο Σαμαρά και τους συνεργούς του μόνο σε ένα πράγμα θα μπορούσαμε να συναινέσουμε: Τίμιες, αδιάβλητες, καθαρές, εκλογές τώρα» τόνισε. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε παταγωδώς, υπογραμμίζοντας: «Μη συνεχίζετε να παίρνετε την Ελλάδα στο λαιμό σας. Εκλογές τώρα, πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες. Για να εναρμονιστεί η Βουλή με τη λαϊκή θέληση».;

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο (www.amna.gr), καθ΄όλη τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κυρίως για τη στρατηγική της και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα. Κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι έχει οχυρωθεί στο Μαξίμου και, όπως είπε, «αρνείται κάθε ιδέα δημοκρατικής διεξόδου και οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο….». Τον επέκρινε, μάλιστα ευθέως, ότι είναι έτοιμος να υπογράψει νέα συμφωνία με τους δανειστές « Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δυσκολέψει τη ζωή της επόμενης κυβέρνησης και σε αυτό το στόχο συντονίζεται με την τρόικα», είπε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «η τρόικα δεν ήρθε για να εξασφαλίσει ότι θα πάρουν πίσω οι δανειστές τα λεφτά τους, όπως θέλουν να πιστέψουμε. Η τρόικα ήρθε για να εξασφαλίσει ότι η δήθεν έκτακτη βαρβαρότητα θα παγιωθεί ως μόνιμο καθεστώς. Στόχος τους δεν είναι τα δανεικά. Στόχος τους είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, ο δημόσιος πλούτος . Θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία χρέους, με διαλυμένη κοινωνία, διαλυμένες αντιστάσεις, διαλυμένη θέληση, διαλυμένες σχέσεις. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, που πρέπει να δούμε κατάφατσα» και εκτίμησε ότι «μας προετοιμάζουν για παράταση του μνημονίου, από το οποίο μέχρι χθες θα φεύγαμε, γεγονός που προοιωνίζεται παράταση της κοινωνικής δυστυχίας. Και μας προετοιμάζουν επίσης για νέα μνημόνια, ό,τι όνομα κι αν έχουν αυτά στο μέλλον».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε εγχώριους τραπεζικούς παράγοντες τους οποίους όμως απέφυγε να κατονομάσει. «Ορισμένοι που κάθονται σε καρέκλες οικονομικής εξουσίας είναι αδίστακτοι, θρασείς. ‘Εχουν το θράσος να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για να σπείρουν τον πανικό. Δε διστάζουν όχι μόνο να προβοκάρουν τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να κάνουν κακό στην οικονομία. Αυτά είναι τα θρασίμια, για να χρησιμοποιήσω και μια λέξη του κ. Σαμαρά» είπε χαρακτηριστικά σε ιδιαίτερα ανεβασμένους τόνους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τις δυσκολίες που θα προκύψουν και ζήτησε από την κοινωνία συνειδητά να πάρει τις αποφάσεις καθώς όπως είπε «εμείς το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι αγώνας και προσπάθεια». Επανέλαβε τις προγραμματικές θέσεις που είχε αναπτύξει και στη Θεσσαλονίκη την οποία μάλιστα θεώρησε ορόσημο τονίζοντας πως αυτή προσπάθεια θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Στη συνδιάσκεψη εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετείχαν και αντιπροσωπείες και άλλων κομμάτων, όπως ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι Πράσινοι και ΑΝΕΛ ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια περιοδεία στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας για να καταλήξει στον Ανδριάντα του ‘Αρη Βελουχιώτη και αμέσως μετά στο μνημείο του Αθ. Διάκου συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματός του αλλά και το δήμαρχο Λαμίας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: